Domů Technologie Schneider Electric pomáhají českým strojařům s exportem do Velké Británie

Technologie Schneider Electric pomáhají českým strojařům s exportem do Velké Británie

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 20. říjen 2017

stroj_RWT_smStrojírenská společnost RWT z Rychnova nad Kněžnou, přední evropský výrobce brousících strojů, posiluje export do Velké Británie S expanzí na zahraniční trhy pomáhají firmě komponenty i software od Schneider Electric. O podrobnostech hovoří majitel společnosti RWT Petr Rojek.

Co je klíčové pro vstup na britský trh

Při vstupu na britský trh hraji roli dobré renomé českého strojírenství v Anglii a především použití kvalitních elektro-komponentů ve strojích, které zvyšují konkurenceschopnost na tamním trhu. „Britům se líbí i ovládací software, který vyvinuli naši technici ve spolupráci s aplikačními inženýry Schneider Electric. V grafickém provedení ovládacího systému je chytře vyřešeno použití funkčních ikon namísto textů, které by vyžadovaly jazykové mutace pro různé trhy. Vlastně nám to docela slušně otevírá dveře k jednání s řadou nových obchodních partnerů,“ přibližuje majitel firmy Petr Rojek. 

Využití českých strojů ve Velké Británii

Primárně se stroje od RWT používají na ostrovním trhu ve stavebnictví a strojírenství, využití však nacházejí také v automobilovém a leteckém průmyslu, který tvoří nemalou část britské ekonomiky. Jsou určeny do provozů zabývajících se výrobou laserových výpalků, výlisků, výstřižků z oceli, nerezu a dalších kovových a nekovových materiálů. Jsou vhodné k odstranění oxidační vrstvy po laserovém pálení, broušení a leštění rovinných a plochých dílců, k zaoblování hran a přípravě pro další zpracování.

Specifika jednání s britskými obchodními partnery

Petr_Rojek_majitel_RWTA jak se vlastně jedná s britskými obchodními partnery? „Britové očekávají osobní přístup, kvalitu, technologickou inovaci, zákaznický servis a hlavně rychlost reakce při řešení případných nejasností. Důraz je také kladen na marketing a prezentaci firmy na mezinárodních výstavách, což zvyšuje kredit. Při jednání je dobré míti oddělenou obchodní a technickou část, proto je vhodné využití britského modelu a na jednání přijít v doprovodu technického pracovníka,“ uzavírá majitel společnosti RWT Petr Rojek. 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky