Domů Pozor na rizika v prostředí cloudu. Víte, jak chránit kancelářská zařízení proti výpadkům v síti?

Pozor na rizika v prostředí cloudu. Víte, jak chránit kancelářská zařízení proti výpadkům v síti?

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 06. prosinec 2016

New_APC_by_Schneider_Electric_Smart-UPS_5-10kVA_Rack_June0D0A_2014S tím, jak firmy stále častěji používají cloudové a virtualizační technologie, je nutné věnovat zvýšenou péči nejrůznějším zařízením s přístupem ke cloudovým službám: telefonům, pokladnám, počítačům, ale také routerům nebo switchům, které zajišťují připojení k síti. Všechny tyto systémy jsou totiž náchylné proti výpadku dodávky elektrické energie. Ten se pak v důsledku ztráty připojení do cloudu projeví jako ušlý zisk nebo snížená produktivita práce. Jak zmíněná zařízení proti tomuto riziku chránit? O tom hovoří Pavel Blahut ze společnosti Schneider Electric.

Jak vyřešit záložní napájení ?

Vezměme si maloobchodní prostředí, kde je spousta zařízení, která zajišťují zpracovávání finančních transakcí. „Pokud vypadnou například pokladní zařízení a vy nemůžete zpracovávat prodej, i hodina výpadku může znamenat nepěkné finanční ztráty. Jakou produktivitu budou mít asi zaměstnanci kanceláře, kteří půjdou kvůli výpadku sítě za připojením do nejbližší kavárny?“ ptá se Pavel Blahut. Je proto na místě vyřešit otázku, jak budete poskytovat záložní napájení v případě uvedených rizik a kolik provozní doby potřebujete.

Co umí záložní zdroj UPS spravovaný na dálku

New_APC_Schneider_Electric__Smart-UPS_5-10kVA_Tower_June_2014Nejvhodnějším řešením je záložní zdroj UPS, který může poskytnout dostatek provozní doby pro napájení nejrůznějších kancelářských zařízení. Výhodou záložních zdrojů je navíc fakt, že je můžete spravovat na dálku, což je důležité hned z několika důvodů. „Za prvé, možnost vzdálené správy dává centrálnímu IT personálu schopnost identifikovat, kdy potřebuje záložní zdroj UPS údržbu, jako například nové baterie. Navíc s řízeným zdrojem UPS může centrální tým IT selektivně vypnout nedůležitá zařízení, což umožňuje, aby záložní zdroj dodával energii do skutečně důležitého zařízení po delší dobu,“ vysvětluje Pavel Blahut ze Schneider Electric.

Všechny modely APC by Schneider Electric Smart-UPS a Symmetra o výkonu 5 kVA a více se dodávají s integrovanou kartou Network Management Card pro vzdálenou správu a u modelů pod 5kVA je tato výbava volitelná. Vše, co vzdálený operátor potřebuje, je webový prohlížeč. Jednotlivé systémy se také integrují s jakýmkoliv systémem správy sítě, který podporuje protokol SNMP (jednoduchý protokol pro správu sítě).  Ve světě cloudu a virtualizace je ochrana okraje sítě kritická, ale se správným plánem záložního napájení můžete výrazně snížit rizika, která vyplývají ze síťových výpadků. 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky