Domů Efektivní regulace pokojové teploty a revoluční ovládání dotykovým displejem s novými prostorovými regulátory Schneider Electric řady SE8000

Efektivní regulace pokojové teploty a revoluční ovládání dotykovým displejem s novými prostorovými regulátory Schneider Electric řady SE8000

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 22. duben 2014

se8000Společnost Schneider Electric, světový specialista na energetický management, uvádí na trh novou řadu prostorových regulátorů SE8000. Hlavní devizou nového řešení je integrace dvou klíčových prvků pokojové kontroly – termostatu (teplotního senzoru) a programovatelného pokojového ovladače - do jednoho zařízení. Nová série prostorových regulátorů se vyznačuje elegantním designem s možností volitelné dekorativní úpravy povrchu, díky které lze regulátory začlenit do jakéhokoliv prostoru.

 

se8000

Jedinečný design využívá k ovládání dotykový displej, který zpříjemňuje ovládání a rozšiřuje možnosti přizpůsobení zařízení. Regulátory s integrovaným termostatem a programovatelnou jednotkou nabízejí stejný komfort a rozsah ovládání jako samostatná (jednotlivá) zařízení, ať už jsou instalovány v kancelářích, hotelích, obchodních domech nebo v nemocnicích. Nejpodstatnější vlastností regulátorů je jejich schopnost optimalizovat spotřebu energie (energií) v rámci HVAC systému (zařízení pro vytápění, ventilaci a klimatizaci), čímž pomáhají snížit náklady na provoz budovy.

 

Nová řada prostorových regulátorů splňuje nejvyšší nároky vlastníků budov a facility manažerů. Snadná instalace umožňuje zkrátit čas potřebný k uvedení zařízení do provozu, čímž se urychluje také návratnost investice, ať už se jedná o nové stavby nebo renovaci zařízení ve stávajících systémech budov. Provozovatelé samotných prostor pak ocení možnost promítání firemního loga, fotografie nebo dynamické zprávy na propracovaném displeji zařízení. Pro estetické začlenění zařízení do interiéru lze vybírat z pěti barev pozadí displeje, dvou krytů a 10 čelních panelů s odlišnou texturou. Pokojové regulátory jsou vybaveny pokročilou technologií, která zaručuje optimální energetickou spotřebu. Zařízení disponuje například pohybovým senzorem, který rozpozná obsazenost místnosti, nebo senzorem hlídajícím vlhkost vzduchu v místnosti a možností zobrazení poruchových hlášení.

 

„Nová řada prostorových regulátorů SE8000 nabízí našim zákazníkům tu nejpokročilejší ovládací technologii zabalenou do nejmodernějšího designu, jaký je na trhu dostupný,“ říká Radko Svrdlin, obchodní ředitel divize Partner Schneider Electric, a dodává: „Díky rozsáhlým možnostem přizpůsobení lze novou řadu regulátorů bezproblémově začlenit do již existujících HVAC systémů a zajistit tak rychlý návrat investice díky energetickým úsporám a efektivnímu provozu systému.“

Prostorové regulátory lze v budovách díky snadné instalaci a zprovoznění implementovat bez zbytečného narušení provozu prostor. Zařízení byla navržena tak, aby šla integrovat do většiny systémů řízení budov, jako třeba SmartStruxure a SmartStruxure Lite od Schneider Electric. Regulátory mohou s řídicím systémem budovy komunikovat jak pomocí kabelu tak bezdrátově.

V následujících měsících budou navíc na trh uvedeny modely pro konkrétní zařízení (tepelná čerpadla, fan-coily a střešní vzduchotechnické jednotky) s předprogramovaným softwarem a možností jednoduché konfigurace, s cílem maximalizovat energetickou efektivitu specifických řešení. Integrace zařízení třetích stran je možná pomocí otevřených protokolů (například BACnet® MS/TP a ZigBee Pro®), což vlastníkům budov poskytne pohodlnou možnost pro případné budoucí rozšíření systému.

Více informací o prostorových regulátorech SE8000, jako i nástroj pro výběr produktu, 3D vizualizační nástroj a dalších souvisejících řešeních naleznete na webu Schneider Electric.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky