Domů Schneider Electric představuje nový automat SmartX AS-B pro ještě hospodárnější provoz budov

Schneider Electric představuje nový automat SmartX AS-B pro ještě hospodárnější provoz budov

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 27. září 2016

AS-BSchneider Electric pokračuje s investicemi do systémů pro technologie budov a neustále rozšiřuje své portfolio produktů a hlavně řešení pro efektivní využívání energií, snižování realizačních nákladů a zvyšování komfortu pro uživatele.  Nyní uvádí na trh SmartX Automat AS-B, který doplňuje mozaiku řešení SmartStruxure. Díky svému praktickému provedení je vhodný pro všechny typy budov a splňuje nejvyšší nároky jejich vlastníků a facility manažerů.

Kompaktní a praktické řešení: snadnější a levnější instalace

Hlavním článkem řešení SmartStruxure je server SmartStruxure. AS-B, který je právě tímto serverem, poskytuje klíčové funkce, jako je řídicí logika, záznam trendů a správa varovných hlášení. Dále obsahuje zabudované I/O a podporuje komunikaci a připojení k datové sběrnici. Jednotka zároveň zabere méně místa v rozvaděči, což může být v určitých situacích důležitým faktorem. SmartX Automat AS-B je dostupný v 8 modelech podle počtu vstupů/výstupů, možnosti manuálního přepnutí výstupů a komunikačních možností, což umožní zákazníkovi vybrat vhodný typ podle jeho potřeb.

SmartX Automat AS-B: vhodné řešení pro všechny typy budov

SmartX Automat AS-B může pracovat jako samostatná jednotka používající I/O a monitorovat a spravovat další zařízení na sběrnici. V případě malých instalací funguje vestavěný AS-B server jako stand-alone jednotka systému. Ve středních a velkých instalacích je funkcionalita distribuována na více serverů SmartStruxure, které komunikují pomocí TCP/IP.

Všestranný a flexibilní mix I/O bodů

AS-B nabízí správný mix I/O bodů, který je vhodný pro většinu aplikací systémů HVAC. Většina I/O bodů je velmi flexibilní a může být nakonfigurována jako vstupy i výstupy. K dispozici jsou modely s 24 a 36 I/O body. Uživatel si může nakonfigurovat 9 typů vstupů: digitální, bezpečnostní, teplotní, napěťové proudové, odporové a další. Tuto flexibilitu na straně vstupů lze využít např. pro aplikace měření energií, kde využijeme čítače pulzů. RTD vstupy jsou určeny pro snímání teplotních bodů. Bezpečnostní vstupy se používají pro aplikace, kde je důležité vědět, zda je či není vodič přerušen nebo zkratován.

image001Snadnější a pohodlnější testování a zprovoznění systému

Modely AS-B s označením „H“ jsou vybaveny LCD displejem a tlačítky pro ruční přepsání hodnoty analogového nebo digitálního výstupu. Tato funkce umožní ručně přepsat výstupy pro účely testování, zprovoznění a údržby zařízení. Konfigurace přepsání je přístupná přes uživatelské prostředí, jako je Buidling Operation WorkStation, které umožňuje pokročilejší monitoring a řízení.

Nativní podpora otevřených protokolů

Jedním ze základních kamenů StruxureWare Building Operation je podpora otevřených standardů. AS-B může nativně komunikovat s dvěma nejpopulárnějšími protokoly v prostředí budov: BACnet a Modbus. AS-B komunikuje přímo se sítěmi BACnet/IP a BACnetMS/TP. AS-B umožňuje přístup k celé řadě zařízení BACnet od společnosti Schneider Electric a k zařízením jiných dodavatelů. AS-B nativně integruje Modbus RS-485 master a slave nastavení, stejně jako TCP klient a server. To umožňuje plný přístup k produktům jiných výrobců a plnému rozsahu produktů od Schneider Electric, které komunikují na protokolu Modbus, jako jsou elektroměry, UPS, jističe a systémy řízení osvětlení.

 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky