Domů Schneider Electric usnadňuje monitoring prostředí datových center. Vyvinul k tomu nový nástroj NetBotz 250

Schneider Electric usnadňuje monitoring prostředí datových center. Vyvinul k tomu nový nástroj NetBotz 250

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 01. březen 2017

NetBotz_250_foto2_Schneider_ElectricSchneider Electric, světový odborník v oblasti energetického managementu a automatizace, uvádí do Česka produktovou novinku NetBotz 250™ pro ještě jednodušší fyzické zabezpečení a monitoring datových center. Finančně dostupné řešení pracuje v reálném čase a chrání před nejrůznějšími riziky i chybami lidského faktoru, které by mohly narušit probíhající IT operace a snížit spolehlivost systému. NetBotz 250 může být využit na rozličných bázích – k samostatnému monitoringu prostředí, kontrole přístupu, nebo kombinaci obou činností.

Pokročilé funkce rychle identifikují nebezpečí

Systém disponuje sadou pokročilých funkcí, které zvyšují uživatelský komfort a poskytují podporu pro připojené bezdrátové senzory teploty a vlhkosti. Snadné a rychlé je také připojení kabelových senzorů, například pro detekci kapalin, vibrací nebo kouře. Díky tomu je možné okamžitě identifikovat nebezpečí nebo rizika v daném prostředí, aktivně předcházet výpadkům, případně na ně včas reagovat.

Jednoduchá integrace mezi stávající IT nástoje pro okamžitou ochranu

NetBotz 250™ je kompatibilní s APC racky a systémem StruxureWare™ Data Center Expert, je navíc snadno integrovatelný do již existující báze aplikací a IT nástrojů. Jednoduchá instalace, konfigurace a správa systému umožňuje začít s aktivní ochranou již během několika minut. Rack Access Control je k dispozici ve dvou frekvenčních rychlostech (při 125 kHz a 13,56 MHz) a omezuje přístup k nosiči pouze pověřeným uživatelům. Výstrahy, alarmy a výstupy systému je možné konfigurovat tak, aby upozornily správce v případě pokusu o narušení systémového prostředí. NetBotz integrovaný do StruxureWare Data Center Expert umožňuje efektivní připojení z každého místa v síti.

NetBotz_250_foto_Schneider_ElectricProaktivní monitoring prostředí datových center a jeho benefity

„Datacentra jsou strategickým prvkem firmy a jsou zásadním faktorem pro plynulý chod byznysu. Právě proto považujeme za důležitý přechod od reaktivního k proaktivnímu monitoringu prostředí. Jen tak je možné zamezit případným hrozbám ještě před tím, než k nim opravdu dojde,“ říká Pavel Blahut ze Schneider Electric a uzavírá: „NetBotz 250™ je přizpůsoben poptávce našich zákazníků, kteří chtějí cenově dostupný a efektivní nástroj na ochranu před různými hrozbami a riziky. Naše řešení umožňuje vyšší a komplexní ochranu datových center, snižuje náklady spojené s případným výpadkem systému a přináší větší klid do jejich správy."

Funkce systému NetBotz 250

  • Přináší nákladově nejefektivnější řešení pro ochranu citlivých oblastí IT zařízení
  • Kombinace monitoringu prostředí a přístupu k nosičům v jediném zařízení zvyšuje spolehlivost systému
  • Každé zařízení podporuje až 47 bezdrátově připojených senzorů, to znamená vyšší rychlost a flexibilitu
 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky