Domů TP-Link na veletrhu IFA 2016 představil chytré telefony Neffos X

TP-Link na veletrhu IFA 2016 představil chytré telefony Neffos X

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 01. září 2016

Neffos_X1_SeriesSpolečnost TP-Link dnes na veletrhu spotřební elektroniky IFA 2016 v Berlíně oficiálně představila novou řadu chytrých telefonů Neffos, jimiž se řadí mezi vážné konkurenty na trhu mobilních zařízení. Přístroje Neffos X1 a Neffos X1 Max, určené k tomu, aby hladce propojovaly lidi mezi sebou a s okolním světem, posouvají hranice designu chytrých telefonů, kvality obrazu, zabezpečení a výkonu.

„V nových chytrých telefonech řady Neffos X se dokonale snoubí inteligentní technologie a elegantní design. Našim zákazníkům přináší bezkonkurenční hodnotu tím, že upřednostňují funkce, které pomáhají být nablízku všemu a všem okolo,“ říká Jeffrey Chao, spoluzakladatel a předseda představenstva společnosti TP-Link.

Inspirovaný design

Moderně elegantní Neffos X1 a X1 Max jsou vyrobené z nejkvalitnějších materiálů. Vzhled jejich těla z jednoho kusu kovu je inspirovaný kameny v řece časem ohlazenými vodou, aniž by ztrácely cokoli ze svého charakteru. Každý detail je dovedený k dokonalosti tak, aby byl přístroj uživatelsky příjemný.

Jedním z nevýraznějších designových prvků je dvojitě projmutá zadní strana, která se směrem k okrajům zužuje, aby mobil vyhovoval ergonomicky. Mírné zakřivení umožňuje výrazně snadnější ovládání telefonů X1 a X1 Max jednou rukou, než je tomu u jiných přístrojů podobných rozměrů.

Tloušťka 2,75 mm řadí model Neffos X1 Max mezi přístroje s nejužšími okraji. Model X1 má okraje silné 2,95 mm. I přes subtilnost okrajů u obou telefonů je na boku umístěné tlačítko pro ztlumení zvuku. X1 Max je se svými 7,75 mm tloušťky neuvěřitelně štíhlý a X1 s 7,95 mm jen nepatrně silnější.

Oba modely řady X mají rovněž velmi tenké kraje displejů a hladké zkosené hrany široké pouhých 0,6 mm. Díky minimální nutné délce dosahují telefony vysokého poměru mezi displejem a tělem o hodnotě 76 %.

Displej je založený na technologii in-cell, to znamená, že zobrazovací a dotyková vrstva jsou spojeny do jedné. Displej je díky tomu lehký a o 0,2 mm tenčí než vícevrstvé displeje obvyklé u jiných chytrých telefonů. Umožňuje i přesnější ovládání při hraní her a používání aplikací a nabízí výrazně lepší obraz při nižší spotřebě energie.

Displej modelu X1 MAX kryje tvrzené sklo 2.5D Corning Gorilla Glass, které umožňuje přirozený pohyb prstu při ovládání dotykem. Úchvatný 5,5palcový displej se může pochlubit vysokým barevným kontrastem 1000:1 pro bezkonkurenční zážitky z hraní a sledování videa.

Obraz se vyznačuje přesným a živým podáním barev, ostrostí detailů a pozoruhodně širokými pozorovacími úhly. Zařízení Neffos řady X jsou ideální pro hraní graficky náročných her a sledování TV a videa.

Špičkové fotoaparáty

Telefony jsou osazené zadním fotoaparátem s 13MP snímačem Sony se zpětným osvětlením (BSI), objektivem s pěti členy a rychlým automatickým ostřením na principu detekce fázového posunu (PDAF) za pouhé 0,2 sekundy. Světelnost objektivu f/2,0 umožňuje pořizovat ostřejší snímky při slabém osvětlení a s malou hloubkou ostrosti.

Neffos X1 a X1 Max jsou vybavené funkcí nočního snímání v reálním čase. To znamená, že i za špatného osvětlení uživatel na displeji vidí skutečně zachytávaný obraz a může dosahovat lepších fotografických výsledků. Fotoaparáty samozřejmě nabízí běžné funkce jako HDR, časosběr
a panorama.

Režim živého snímání nabízí i přední 5MP fotoaparát. Pro intuitivní pořizování autoportrétů slouží režim Zkrášlení. K dokonalému selfie stačí u telefonů Neffos X1 a X1 Max jediný dotyk.

Superrychlé odemykání otiskem prstu

Výrobce telefonů Neffos si uvědomuje důležitost mobilní bezpečnosti v dnešním online světě. Svá zařízení řady X proto vybavil snímačem otisků prstů, který slouží jako dodatečný odemykací mechanismus, který je bezpečnější než heslo. Snímač navíc zařízení odemkne za pouhé
0,2 sekundy.

Snímač využívá složité algoritmy, které při používání postupně zkvalitňují pořízená data. Čím více tedy uživatel používá odemčení otiskem prstu, tím je tato metoda rychlejší a spolehlivější.

Výkon bez kompromisů

Srdcem telefonů Neffos X1 a X1 Max je osmijádrový procesor MediaTek Helio P10 doplněný až o 4 GB operační paměti RAM a 64 GB interního úložiště*, které lze rozšířit pomocí paměťových karet typu microSD do kapacity 128 GB. Telefony podporují dvoupásmové Wi-Fi připojení
a několik pásem LTE pro rychlý přístup k internetu, kde je to možné.

Zařízení Neffos řady X tedy zvládají vše od běžných funkcí chytrých telefonů, jako je procházení internetu a streamování videa, po hraní náročných her. Uvedená výbava také zajišťuje stabilnější a kvalitnější datové připojení prostřednictvím Wi-Fi nebo mobilní sítě.

Model X1 Max je vybavený akumulátorem o vysoké kapacitě 3000 mAh, který zaručuje výdrž až celý den užívání. Zároveň pro větší pohodlí umožňuje rychlé nabíjení na 50 % kapacity za pouhých 30 minut.

Na telefonech Neffos X1 i X1 Max je nainstalovaný nejnovější operační systém Android 6.0 Marshmallow s úpravami zaměřenými na snazší ovládání, delší výdrž baterie, rychlé a hladké přepínání úloh a bezproblémové hraní her.

Cena a dostupnost

Telefony Neffos řady X poskytují zákazníkům vysokou hodnotu za přijatelnou cenu. Ceny začínají na pouhých 199 EUR za Neffos X1 a 249 EUR za větší a výkonnější Neffos X1 Max.

Telefony se budou dodávat v barvě šedých oblaků a zlatém odstínu vycházejícího slunce. Na trhu se objeví ve čtvrtém čtvrtletí 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky