Domů Energomonitor měří spotřebu energií a přivede Vám nové zákazníky

Energomonitor měří spotřebu energií a přivede Vám nové zákazníky

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 22. březen 2016

highly-functionalElektrikáři, energetičtí auditoři, elektrotechnici, prodejny a e-shopy s elektronikou, zbystřete! Máte příležitost rozšířit své portfolio služeb a produktů o Energomonitor, zařízení sloužící k měření a online sledování spotřeby energií v domácnostech i firmách.

Na dotaz “sledujete svoji spotřebu energií?” vám pár lidí řekne, že si čas od času opisují stav elektroměru a plynoměru. Většina pak na vás bude spíše nechápavě koukat. A není divu. Energie, a elektřina obzvlášť, jsou komoditou, jejíž spotřeba je za běžných podmínek v domácnosti nebo firmě obtížně sledovatelná a ještě hůře rozklíčovatelná.

Když už si běžný spotřebitel dá tu práci, že si v pravidelném intervalu opíše stav měřáků, co je z těchto čísel schopen vyčíst? Málo. Pravděpodobně jen celkový součet spotřeby, a to ještě v megawatthodinách, takže výši účtu se nijak jednoduše bez hlubších znalostí nedozví, a žádnou další informaci mu ona jediná cifra neprozradí.

Většina lidí proto energie do jisté míry ignoruje. Bere je jako něco, co prostě musí zaplatit a vlastně je moc neřeší. Což je škoda. Spotřeba energií má vliv nejen na spotřebitelovu peněženku, ale lze z ní vyčíst i dost dalších informací o celkovém stavu domácnosti či firmy.

Ale pouhé opisování elektroměru jednou za čas nestačí a velká průmyslová řešení pro sledování spotřeby jsou pro domácnosti a menší firmy příliš drahá. Proto je tu Energomonitor.

Co je energomonitor

Energomonitor je zařízení na měření spotřeby energií. Po prvotním nastavení samo sbírá data z elektroměru, plynoměru, vodoměru či teploměru v intervalu 90 vteřin. Tato data ukládá, zpracovává a zobrazuje ve vlastní online aplikaci, dostupné odkudkoli na světě, kde je připojení k internetu.

Sběr dat každých 90 vteřin umožňuje nahlížet na spotřebu domácnosti prakticky v reálném čase. Jaké užitečné informace se z takového množství naměřených dat může snadno a na první pohled dozvědět i běžný spotřebitel, který nemá žádné technické vzdělání?

VyslaAktuální spotřeba. Samozřejmě, to je ta nejzákladnější informace. Po pár dnech měření, kdy již člověk zná spotřebu, které je u něj v domácnosti běžná, pak je z informace o aktuální spotřebě schopný říct, zda je u něj doma vše v pořádku. Jestli po odchodu do práce nezapomněl puštěné něco, co běžně vypíná nebo zda naopak není spotřeba nižší, než je obvyklé.

Srovnání spotřeby v týdenním či měsíčním pohledu. Že v lednu se protopí více než v srpnu, je asi pochopitelné, zvláště při topení elektřinou, ale pokud v jeden letní měsíc činí spotřeba výrazně více než v jiný měsíc téhož ročního období, stojí to již za pozornost. Nemá některý spotřebič závadu, díky které odebírá výrazně více proudu? Není někde nějaký černý odběr?

Rozložení spotřeby v průběhu dne. V denním pohledu spotřebitel vidí, zda křivka spotřeby odpovídá tomu, co by očekával. Že největší zátěž je v domácnosti kumulována ráno a večer, když jsou obyvatelé doma, ve firmě naopak bude pravděpodobně největší spotřeba naopak přes den. Pokud je např. ve firmě výrazná zátěž večer nebo o víkendu, rozhodně to stojí za průzkum. Nepoužívá o víkendech firemní stroje někdo tajně pro soukromé účely?

V aplikaci Energomonitoru je možné si nastavit upozornění, které zašle e-mail nebo SMSku ve chvíi, kdy nastanestav předem určený uživatelem. Ten může být definovaný zcela libovolně. Je možné dostat upozornění např. pokud spotřeba v určitém čase překročí určitou hodnotu nebo naopak pod určitou hodnotu klesne.

V kostce tedy Energomonitor:

  • ●Dává o spotřebě a to nejen v megawatthodinách, ale i . Těm rozumí každý.přehledné informacev korunách
  • ●Upozorňuje na havarijní stavy. Po správném nastavení se vám již nestane, že ve sklepě bude měsíc odtékat voda z prasklého potrubí.
  • ●Upozorňuje na .změny dlouhodobých stavů
  • ●Funguje jako hlídací pes, zda je v domácnosti či ve firmě vše v normálu či tak, jak by spotřebitel očekával.
  • ●Dává relevantní podklady pro případná úsporná opatření.

Spolupracujte s námi

Energomonitor sami vyvíjíme a vyrábíme a v současné době budujeme síť maloobchodních prodejců a techniků, kteří zařadí Energomonitor do svého stávajícího portfolia produktů a služeb. Energomonitor je proto vhodným rozšířením portfolia pro elektrikáře, energetické auditory a poradce, elektrotechniky, prodejce elektroniky, revizní techniky a další.

Zdarma vás proškolíme v tom, co vše Energomonitor umí a v čem může doplnit vaše stávající podnikání a Vaše techniky v technických a instalačních věcech.

Zaujal vás Energomonitor? Kontaktujte nás:

Kontakt:

Martin Hudec

Mobil: 603470941, Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript Energomonitor s.r.o., Na Florenci 1270/31, 110 00,  Praha – Nové Město

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky