Domů HMS Industrial Networks AB a eWON SA společně v oblasti Industrial IoT

HMS Industrial Networks AB a eWON SA společně v oblasti Industrial IoT

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 09. březen 2016

7740_eWON_HMS_HD_300dpi_Společnost HMS Industrial Networks AB, dceřiná firma plně vlastněná společností HMS Networks AB (publ), podepsala smlouvu o akvizici belgické firmy eWON SA – předního výrobce inteligentních routerů pro vzdálený přístup prostřednictvím internetu, jež se uplatňují v oblasti průmyslového internetu věcí (IIoT – Industrial Internet of Things).

Společnost eWON byla založena v roce 2001, její sídlo je v Nivelles v Belgii a pobočky má v USA a Japonsku. Nabízí špičkové výrobky a služby pro průmyslovou komunikaci, např. pro vzdálený přístup k PLC, sběr dat a konektivitu s cloudem. Společnost eWON spolupracuje s významnými světovými výrobci PLC a řídicích systémů. V roce 2015 byla společnost eWON označena redakcí časopisu Control Design na základě její ankety Readers’ Choice Awards 2015 jako přední dodavatel prostředků pro vzdálený přístup v průmyslu. Toto ocenění dokládá přední pozici firmy eWON a její dobré výsledky vyplývající ze skutečnosti, že se firma soustředí na to, aby svým zákazníkům dodávala ta nejlepší, nejspolehlivější a nejbezpečnější řešení. 

„Na rychle rostoucím trhu Industrie 4.0 a Industrial IoT vidíme velké příležitosti po posilování našeho podnikání a naší vedoucí pozice, které se nám otevírají tím, že jsme získali přístup k velmi dobře se vyvíjející organizaci firmy HMS a jejím obchodním kanálům,“ říká Serge Bassem, výkonný ředitel a spoluzakladatel firmy eWON. „Těšíme se na to, že budeme součástí HMS a budeme moci zkombinovat naše unikátní kompetence v oblasti průmyslového internetu, abychom mohli našim zákazníkům nabízet skvělé produkty a služby,“ říká Pierre Crokaert, technický ředitel a spoluzakladatel. 

7740_hms_ewon_logos„Produkty eWON skvěle doplňují nabídku HMS,“ říká Staffan Dahlström, výkonný ředitel HMS Networks AB. „Silná pozice firmy eWON zvláště na trhu s prostředky pro vzdálený přístup k PLC prostřednictvím zabezpečených datových tunelů mezi aplikačním softwarem a vzdáleným zařízením doplní a posílí současnou nabídku firmy HMS pro tuto oblast v podobě produktů Netbiter. Společnost eWON je v oblasti vzdáleného přístupu k PLC na světové špičce. Spojení obou týmů vytvoří silnou pozici na trhu a unikátním způsobem zvýší hodnotu pro naše partnery OEM a zákazníky na celém světě.“ 

Společnost eWON s více než 15 lety zkušeností je rychle rostoucí přední hráč na trhu inteligentních routerů pro vzdálený přístup prostřednictvím internetu. Zaměstnává 57 lidí, z nichž 13 jsou vývojáři produktů. Společnost eWON má obchodní síť po celém světě. Její distributoři jsou v 45 zemích. 

Serge Bassem, výkonný ředitel eWON, a Pierre Crokaert, technický ředitel eWON, budou pokračovat na svých současných pozicích. Oba zakladatelé firmy eWON se po dokončení transakce stanou jedněmi deseti z nejvýznamnějších akcionářů HMS Networks AB.

Budoucí vývoj

Očekává se, že silná pozice firmy eWON na evropském a severoamerickém trhu rozšíří zákaznickou obec společnosti HMS a posílí její význam na trhu s prostředky pro vzdálený přístup k PLC. Akvizice také posílí současnou pozici produktů řady Netbiter od HMS a vytvoří nové, doplňující se obchodní kanály. eWON bude pro HMS důležitou značkou v oblasti IIoT a a zahrne všechna řešení HMS pro připojení strojů a zařízení prostřednictvím internetu. 

Touto akvizici se firma HMS stává přední firmou na trhu v oblasti techniky pro vzdálený přístup a dohled v oblasti průmyslu. Akvizicí získá HMS přístup k úspěšné distribuční síti firmy eWON v Evropě a Severní Americe a do týmu výzkumu a vývoje HMS přibude přibližně 15 nových vývojářů. Důsledkem rozšíření vývojářské kapacity bude zvýšení flexibility a vytváření nových příležitostí v oblastí vzdálené správy zařízení. 

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky