Domů Samsung Gear 360 mění způsob zachycování a sdílení

Samsung Gear 360 mění způsob zachycování a sdílení

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 24. únor 2016

nNejnovější kamera od společnosti Samsung umožňuje pořizovat 360° videa, ukládat je do mobilních zařízení Samsung Galaxy a nahrávat je na sociální sítě. Vlastní obsah lze použít i ve virtuální realitě s Gear VR.

Barcelona, 21. února 2016 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. dnes představila 360° kameru Samsung Gear 360, která umožňuje snadno vytvářet, prohlížet a sdílet zážitky prostřednictvím videí a statických snímků. Jelikož Gear 360 poskytuje nevšední vizuální zážitek, je určená pro cestování, slavnostní příležitosti a všechny ostatní činnosti mezi tím. Uživatelé se tak mohou stát tvůrci vlastního obsahu virtuální reality, který si užijí přes Gear VR.

„Samsung opět posouvá hranice mobilních zkušeností, které se už nezaměřují pouze na samotné smartphony. Brzy po loňském uvedení Gear VR pokračuje představením Gear 360 v překonávání zaběhnutých limitů v pořizování a konzumování obsahu. Poskytuje totiž vizuální zážitek, který umožňuje zachycování a sdílení životních okamžiků ještě snadněji,“ řekl DJ Koh, prezident divize Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

Kompaktní design s vysokým výkonem pro každou aktivitu

Kamera Samsung Gear 360 je vybavena duálními objektivy s efektem rybího oka, přičemž oba mají 15megapixelové snímače. Uživatelům tak umožňují zachytit 360° videa ve vysokém rozlišení (3840x1920) a zároveň podporují 30megapixelové statické snímky. Lze také pořizovat 180° širokoúhlá videa a obrázky s použitím pouze jedné strany objektivu. Kamera Gear 360 je připravena na kteroukoliv denní dobu. Díky objektivu Bright Lens F2.0 zachycujíce snímky ve vysokém rozlišení i za zhoršených světelných podmínek, ve kterých mohou uživatelé vytvářet i plně panoramatická videa.

Lehký, kompaktní design a kulatý tvar Samsung Gear 360 splňuje podmínky na přenosnost při natáčení na cestách i při indoorových aktivitách. Ve výbavě Gear 360 nechybí stativ a je kompatibilní také s širokým výběrem doplňků a stojanů na trhu.

Galaxy Experience

Samsung rozšiřuje také nabídku hardwaru, softwaru a služeb. Vytváří tak zařízení, která zlepšují způsob připojení, sdílení a užívání si života. Díky ničím nerušeným mobilním zážitkům posunuje Samsung hranice soudobých technologií.

Pokud se Gear 360 synchronizuje se smartphony Samsung, mohou uživatelé sledovat náhled nahrávaného obsahu v reálném čase. Kamera automaticky nabídne natočený obsah uživatelům k zobrazení a uložení ve smartphonu nebo ke sdílení přímo na sociální sítě včetně Google Street View. Skutečný 360stupňový zážitek při sledování vlastního obsahu si uživatelé vychutnají s brýlemi Samsung Gear VR. Všechny tyto funkce budou dostupné prostřednictvím specializované mobilní aplikace ke stažení z Galaxy Apps a Google Play. PC software pak nabídne rozšířené možnosti úprav obsahu.

Samsung Gear 360 je kompatibilní s vybranými smartphony Samsung včetně nejnovějších modelů Galaxy S7 a Galaxy S7 edge, Galaxy S6 edge+, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge a Galaxy S6.

Samsung Gear 360 bude k dispozici od druhého pololetí 2016 ve vybraných zemích.

Pro více informací navštivte www.samsungmobilepress.com/.

Technické specifikace Samsung Gear 360

Kamera

Dva CMOS 15megapixelové fotoaparáty s efektem rybího oka

Zobrazovací procesor

DRIMe5s

Video

MP4 (H.265)

   - Duální objektiv: 3840x1920 (30 fps)

Snímky

JPEG

   - Duální objektiv: 30 M (7776x3888)

Audio

Kodek: MP3/AAC/AAC+/eAAC+

Formát: MP3, M4A, AAC, OGG

Paměť

karta microSD (až do 128 GB)

Funkce

Displej

- 0,5” (72 x 32) PMOLED

Režimy snímání

- Video, Photo, Time Lapse Video, Looping Video

Režim kamery

    - režim Duální/Single objektiv

Nastavení kamery

    - ostrost, vyvážení bílé, HDR, EV, ISO limit, potlačení šumu větru

Certifikace odolnosti proti prachu a vodě IP53

Služby Samsung

Aplikace Samsung Gear 360, PC S/W (Gear 360 Action Director)

Konektivita

WiFi 802.11 a/b/g/n/ac (2.4/5GHz)

WiFi Direct

BT v4.1

USB 2.0

NFC

Senzory

Akcelerometr, gyroskop

Rozměry

66,7 x 56,2 x 60 mm

Váha

153 g (včetně baterie)

Baterie

1350 mAh Li-ion

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky