Domů 3M Česko investuje do inovací téměř 5 % svého obratu

3M Česko investuje do inovací téměř 5 % svého obratu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Středa, 10. únor 2016

3M_LogoTechnologická společnost 3M investuje téměř 5 % svého obratu do inovací. Vývoj nových materiálů, zkoušení nových pracovních postupů, objevování nových vlastností materiálů, hledání nových přístupů k řešení, to vše společnosti 3M umožňuje akcelerovat průmysl a vytvářet prostředí pro uvedení vědeckých poznatků do praxe.

 „Věda stojí za vším, co děláme. Věříme, že vývojem nových technologií a produktů výrazně přispíváme k budoucnosti nás všech,“ vysvětluje generální ředitel 3M Česko, Radoslaw Kaskiewicz, co v praxi znamená firemní slogan „Science. Applied to Life“. Z 53 výzkumných pracovišť 3M po celém světě se jedno nachází v České republice. Jako jedna z mála technologických společností působících v České republice tak disponuje vlastním výzkumem, což jí umožňuje vyvíjet aplikace relevantní pro lokální trh.

Dlouhodobě usilujeme o to, aby 40 % našich zisků za konkrétní rok pocházelo z produktů, které jsme na trh uvedli před pěti a méně lety, což je výmluvný důkaz naší inovativnosti,“ dodává Radoslaw Kaskiewicz. Portfolio 3M je přitom mimořádně široké a v celosvětovém měřítku čítá desetitisíce položek. Jádro tvoří adhezivní technologie a speciální materiály. Od ikonických lepicích bločků Post-it®, přes izolační fólie a reflexní značení, k zubním výplním, ochranným pracovním prostředkům až ke speciálním kapalinám pro využití v elektronice nebo inovativní přístupy v automobilovém průmyslu, 3M vyvíjí technologie dřív, než se jejich potřeba objeví na trhu.  „Využívání našich aplikací, řešení a zařízení je na vzestupu. Objem projektů neustále narůstá, investovali jsme do náboru aplikačních techniků a také do vybudování nového inovačního centra v Praze,“ potvrzuje generální ředitel 3M Česko.

3M Česko je spoluzakladatelem a generálním partnerem České inovace. Důležitou součástí péče o kulturu inovací je i spolupráce s vysokými školami či soutěž pro mladé průmyslové designéry 3M Design Innovation Award.

  
Více o kultuře inovací najdete na www.3Minovace.cz

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky