Domů Chytrá elektroinstalace je hit. Češi ji vyžadují stále víc.

Chytrá elektroinstalace je hit. Češi ji vyžadují stále víc.

Úterý, 09. červen 2015

tablet_150px

Čím dál více Čechů využívá chytrá řešení domácnosti i kanceláře s možností ovládání na dálku, třeba pomocí mobilního zařízení. Dokonce řada novostaveb už má v určité míře inteligentní elektroinstalaci v základní výbavě. Odhaduje se, že už více než 30 procent všech domácností uvažuje v nějaké formě o zřízení této elektroinstalace.

Řada uspěchaných (i pohodlných) obyvatel metropole často ráno při odchodu do zaměstnání zapomene zhasnout, případně vypnout klimatizaci nebo ztlumit vytápění, vytáhnout rolety nebo i zalít květiny.

Ve spěchu si ani nejsou jistí, co všechno zapomněli, a nemohou nebo nechtějí se vracet. Naopak by jim vyhovovalo, aby jejich obývací pokoj po příchodu domů či kancelář měly již správnou teplotu a garáž byla připravena pro rychlé zaparkování vozu.

Nyní už je ale ovládání velmi snadné, minimálně pomocí mobilního telefonu nebo tabletu. Kromě zmíněných funkcí aplikace pro chytré řešení domácnosti nabídne ještě mnohé další, jako je ovládání spotřebičů, kontrola zabezpečení prostor a kontrola spotřeby energií.

 

Systém xComfort

Mezi nejznámější značky chytré elektroinstalace patří systém xComfort od Eatonu. Jejich bezdrátová elektroinstalace je vhodná nejen do novostaveb, ale čím dál více se používá ve stávajících bytech a domech, do kterých je integrace velmi jednoduchá a často se obejde bez stavebních úprav.

xComfort najde využití kromě rezidenčního bydlení také v komerčních a menších administrativních budovách, a to jako řízení osvětlení, zastínění budov s časovým řízením nebo ovládáním dle venkovních vlivů (teplota, intenzita, déšť, vítr), zónová regulace vytápění a chlazení, energy management s kontrolou aktuální spotřeby elektrické energie, plynu a vody.

Ovládání včetně vizualizace provozních stavů je pak možné z dotykového panelu nebo tabletu, počítače či smartphonu.

Foto: www.xcomfort.cz

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky