Domů Nosné kabelové systémy v největší dopravní stavbě v Brně – Dobrovského tunely

Nosné kabelové systémy v největší dopravní stavbě v Brně – Dobrovského tunely

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 5
NejhoršíNejlepší 
Středa, 11. červen 2014

dobrovskeho_tunelyJsou to již téměř dva roky, co byl v létě roku 2012 otevřen Královopolský tunel v Brně. Tato stavba, známější pod jménem Dobrovského tunely, spojuje brněnské městské části Královo pole a Žabovřesky. Jde taktéž o jednu z nejdůležitějších částí brněnského městského okruhu. Na jeho stavbě se mimo jiných podílela i společnost TOP servis.

 

O projektu královopolských tunelů bylo uvažováno již na počátku 90. let 20. století. Když úřady v roce 2002 vydaly územní rozhodnutí, mohlo se začít stavět. Samotná stavba začala o čtyři roky později. Dokončena měla být v roce 2011, ovšem důsledkem rozhodnutí městského soudu v Praze, došlo k jejímu pozdržení. Na začátku června 2012 mohl být celý tunel konečně zprovozněn.

P1100028

 

V roce 2010, kdy už byla hotová prorážka obou tubusů tunelu, začala i dodávka nosných kabelových systémů od společnosti TOP servis. Samotné zakázce předcházela změna projektu. Dvojnásobně levnější nabídka, v kombinaci s dokonalým bezpečnostním zajištěním, certifikací a několikrát testovanou požární odolností, byly nejdůležitějšími faktory, proč dodávku převzala společnost TOP servis.

TopServis_127TOP servis, jako tradiční výrobce nosných kabelových systémů a kabelových žlabů dodal na stavbu Dobrovského tunelů přibližně 4 000 metrů nosných systémů a žlabů, přičemž konkrétní zakázka byla určena pro jeden tubus tunelu a několik odboček. Společnost vyhověla i specifickému požadavku projektanta, který mimo nároku na kvalitu systému z hlediska protipožární odolnosti určil, že nosný kabelový systém má být vyroben z nerezového plechu jakosti AISI 316L. Tato chrom-niklová nerezová ocel představuje špičku ve svém oboru. Mimo jiné se používá i v agresivním průmyslovém prostředí, v přímořských oblastech nebo v chemickém průmyslu.

Kompletní realizace, představující seznámení se s projektem, konzultace, vyvzorkování, vývoj žlabů a instalaci, trvala šest měsíců. Cena zakázky přitom nepřesáhla 2 miliony korun.

Další informace o společnosti TOP servis naleznete na www.topservisbrno.cz .

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky