Domů Měniče NORD pro výkony do 160 kW

Měniče NORD pro výkony do 160 kW

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 3
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 14. únor 2014

NORD2Nové typy měničů řady SK00E pro vyšší výkony jsou rozměrově menší, přesto mají vyšší jmenovité proudy. Toho bylo dosaženo jednak použitím kvalitnějších polovodičových modulů, jednak celkovou koncepcí konstrukce. Zajímavé je použití svorníků pro silové kabely místo standardních svorek. 

 Ve vyšších výkonech má toto řešení výhodu v jistotě kvalitního kontaktu mezi připojeným vodičem a měničem a navíc umožňuje velmi úsporné prostorové uspořádání – například 90kW měnič má šířku pouhých 26cm ! (výška 63cm a hloubka 28cm) Silové připojení měničů SK515E Měnič má integrovaný EMC odrušovací filtr a možnost připojení tlumivky v meziobvodu. Uživatel se tak může rozhodnout, zda použije menší a levnější tlumivku v meziobvodu nebo větší tlumivku před měničem, která ovšem poskytuje lepší ochranu vstupním obvodům a více redukuje cizí harmonické vyzařované do sítě.

NORD2bTři provedení dle stupně výbavy

Měniče řady SK500E od 11kW jsou dodávány ve třech různých provedeních dle stupně výbavy: SK515E – univerzální typ pro dopravníky, čerpadla atd., SK535E – s možností zpětné vazby a polohování, vhodný pro jeřábové zdvihy a výtahy a SK545E – nejvyšší typ s vnitřním PLC a možnosti provozu synchronních motorů. Všechny typy mají shodnou výkonovou část, přetížitelnost je 150%/1min a 200%/3,5sec., brzdný chopper je dimenzován na plný výkon měniče. Řízení je vektorové v otevřené smyčce, pro SK535/545E je možné i se zpětnou vazbou.

Funkce Bezpečný stop (stO)

Funkce bezpečného zastavení (STO) je u velkých měničů důležitá, zvláště při instalaci více pohonů v rozvaděčích. V případě aktivace nouzového vypnutí je nutné zajistit bezpečného odstavení pohonu. Klasickým řešením je předřazený stykač nebo podpěťová cívka na jističi. S funkcí Bezpečný stop je řešení jednodušší – po přerušení signálu 24V na vstupu je zablokován výkonový modul a přerušen tok výkonu do motoru. Řídící část měniče je stále napájena a nedochází k přerušení komunikace (CAN, ProfiBus,...).

Výbava a doplňky

Veškeré komunikační moduly jsou shodné pro všechny typy a výkony řady měničů SK500E. Standardní softwarové funkce jako PID regulátor apod. asi není třeba vyjmenovávat, ale za zmínku stojí méně obvyklé zajímavé možnosti v softwaru měniče: možnost nastavení zpoždění pro jednotlivé digitální vstupy, hlídání zátěže max/min pro různé frekvence nebo monitor otáčení zátěže přes indukční čidlo (hlídání frekvence).

Celý sortiment lze vidět na www.nord.com

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky