Domů ABB Robotika – nákladově příznivá řešení pro zvýšení efektivity Vaší výroby (2/2)

ABB Robotika – nákladově příznivá řešení pro zvýšení efektivity Vaší výroby (2/2)

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 29. duben 2013

130220

Pokračování článku o ABB robotice.

 

 

 

 

3. Svařovací buňky FlexArc

FlexArc je standardizované výrobní řešení pro aplikace obloukového svařování. Samozřejmostí je dodávka upínacích přípravků a uvedení do provozu.

Všechny komponenty buněk jsou umístěny na společné platformě navržené tak, aby kladla minimální požadavky na zástavbový prostor.

Každá svařovací buňka FlexArc může být instalována během několika málo hodin a lze ji v závodě snadno přesunout, takže výrobní proces zůstává optimální i při změnách výroby.

Mezi standardní znaky patří centralizovaný rozvod energií v buňce, jehož pomocí jsou všechny komponenty napájeny z centrálního místa (roboty, servo polohovací zařízení, svařovací zdroj, osvětlení a jiné periferie).

K dispozici jsou funkce pro optimalizaci výkonu, monitorování kvality vyráběných dílů, interaktivní grafické uživatelské rozhraní ke snadnému ovládání, autodiagnostika a řada dalších znaků, přinášejících hodnoty pro uživatele těchto buněk.


Grafické ovládací rozhraní

Interaktivní uživatelské rozhraní na programovacím panelu robotu umožňuje obsluze efektivní komunikaci se všemi funkcemi buňky a poskytuje jí příslušné informace o jejím provozu.


Inteligentní odstraňování závad

Dojde-li k závadě při svařování, není třeba zasahovat uvnitř jednotky! Stiskem tlačítka se robot přesune k servisní skříňce po straně bezpečnostního ohrazení a tím umožní obsluze provést zásah na svařovací hubici (např. vyměnit kontaktní průvlak) zvenčí jednotky a tím ušetřit výrobní čas.


Sledování výroby

Robot automaticky sleduje kvalitu výroby a informuje textem a barevnými signálními světly, zda-li je vyrobený díl v souladu se specifikací. Tato interakce umožňuje obsluze provést ihned potřebný zásah.


Off-Line programování

Programy nových dílů je možno generovat dopředu pomocí dostupného SW ABB RobotStudio. K jejich tvorbě není potřeba přerušit výrobu na instalované buňce.

4. FlexiCell

Kompletní rozsah buněk pro bodové svařování

FlexiCell je skupina modulárních buněk pro bodové svařování (včetně robotizované manipulace s díly), nabízející nákladově optimální řešení předurčené pro nasazení v automobilovém průmyslu.

Buňky zahrnují robot s kompletním vystrojením pro bodové svařování, potřebnou elektrovýzbroj, dva pevné stoly s upínacími přípravky, bezpečnostní prvky a rozhraní pro komunikaci s uživatelem. Všechny tyto komponenty jsou instalovány na společné kovové platformě, umožňující budoucí snadný transport.


Výhody

Díky modularitě tohoto systému a na základě našich zkušeností lze do budoucna bez problémů využít více než 60% všech prvků, nastane-li potřeba změny produkce. Čas na změnu sad upínacích přípravků je nižší než 5 minut.


Vysoký stupeň spolehlivosti

Všechna osazená zařízení již byla využita v mnoha předchozích realizovaných projektech. Tím, že se pro maximum operací (jak bodové svařování, tak i manipulaci) využívá osazený robot, odpadá tím potřeba instalace dalších jednoúčelových strojů, jež mnohdy mohou být zdrojem poruch.


Snížení časové náročnosti na rozběh projektu

Díky standardnímu a zároveň modulárnímu konceptu jsme schopni silně omezit čas dodání projektu – odpadá totiž fáze návrhu buňky a všechno úsilí je koncentrováno na proces a upínací přípravky.


Popis výrobního postupu

Operátor vyjímá a zakládá do jednoho přípravku, zatímco robot boduje na opačné straně – a obráceně. Po potvrzení operátorem dojde k otočení stolu o 180° a započne další cyklus. Bezpečnost obsluhy je zajištěna laserovým scannerem nebo světelnými závorami.


Servisní zázemí

ABB Robotika disponuje v České republice velmi silným a zkušeným servisním týmem, který dnes čítá 18 techniků. To zaručuje našim zákazníkům velmi kvalitní servisní podporu a bezproblémový chod jejich výrobních linek.

 

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky