Domů NETGEAR uvádí na trh vylepšený Wi-Fi router R8000P

NETGEAR uvádí na trh vylepšený Wi-Fi router R8000P

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 25. říjen 2017

Wi-Fi_router_NETGEAR_R8000PSpolečnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na český a slovenský trh novou verzi Wi-Fi routeru R8000. Model R8000P (Nighthawk X6S) nabízí veškeré dosavadní funkce svého předchůdce, nově je vybaven také dvoujádrovým 1,8GHz procesorem, Wi-Fi standardem AC4000 a technologií MU-MIMO, které výrazně zvyšují rychlost i spolehlivost připojení bez ohledu na počet připojených mobilních zařízení.

Rychlejší a výkonnější

Nový třípásmový Wi-Fi router R8000P je opatřen výkonným dvoujádrovým 1,8GHz procesorem, který v kombinaci s Wi-Fi standardem AC4000 a technologiemi Multi-User MIMO (MU-MIMO)* a SmartConnect poskytuje rychlé a spolehlivé připojení s maximální teoretickou propustností až 4 Gb/s (750 Mb/s v 2,4GHz pásmu a 2x 1 625 Mb/s v 5GHz pásmu)**. Široké pokrytí i napříč velkými domy zajišťuje šestice interních antén v kombinaci s technologií inteligentního zaměřování signálu Beamforming+.

Wi-Fi router R8000P je vybaven pěti gigabitovými ethernetovými porty (4x LAN, 1x WAN), přičemž dva z nich lze v porovnání s předchozím modelem vzájemně agregovat a dosáhnout tak dvojnásobně vyšší přenosové rychlosti. Součástí zařízení je také dvojice USB portů (1x USB 3.0, 1x USB 2.0) nabízející snadný a rychlý přístup k externím datům.

Snadná správa

NETGEAR R8000P podporuje širokou řadu pokročilých funkcí, jež umožňují zařízení snadno nainstalovat, konfigurovat a spravovat:

  • Tlačítko Push ‘N’ Connect pro snadné připojení k síti (WPS).
  • Aplikace NETGEAR genie pro vzdálenou správu a snadnou instalaci, aktualizaci, monitorování, kontrolu a opravu domácí sítě.
  • Kompatibilita s Amazon Echo/Alexa umožňující ovládání sítě prostřednictvím hlasových příkazů.
  • ReadyCLOUD USB Access umožňující bezdrátový přístup a sdílení obsahu uloženého naexterním USB disku z jakéhokoli zařízení v domácí síti.
  • ReadySHARE USB Access umožňující bezdrátový přístup a sdílení USB disku a tiskárny.
  • DLNA s možností nalézt a přehrát vybrané soubory na DLNA TV a herních konzolích.
  • ReadySHARE Vault automaticky zálohující změny provedené vevšech počítačích vdomácí síti do externího USB disku připojeného k routeru R8000P.
  • ReadyShare Printerzajišťující bezdrátový přístup a sdílení USB tiskárny.
    • iTunes kompatibilita umožňující prostřednictvím AirPlay či Apple Remote přehrávat hudbu uloženou na USB disku.

Bezpečná síť

Bezpečné připojení routeru k síti zajišťuje řada bezpečnostních funkcí v podobě chráněného přístupu k Wi-Fi (WPA/WPA2 – PSK), customizované, volně dostupné URL pro nastavení osobního FTP serveru, podpory VPN, dvojité firewall ochrany (SPI a NAT) či prevence před DoS útoky. Zařízení zároveň podporuje oddělený přístup k síti pro hosty či zesílenou rodičovskou kontrolu zamezující přístup na vybrané weby konkrétním členům rodiny či jejich zařízením.

Cena a dostupnost

Wi-Fi router NETGEAR R8000P je v prodeji v sítí všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 7 620 Kč s DPH.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky