Domů Anybus® Wireless Bridge™ II otevírá nové možnosti řešení komunikace v průmyslu

Anybus® Wireless Bridge™ II otevírá nové možnosti řešení komunikace v průmyslu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 10. duben 2017

Anybus_Wireless_Bridge_IISpolečnost HMS Industrial Networks nyní uvádí na trh novou, modernizovanou verzi svého populárního produktu Anybus Wireless Bridge. Anybus Wireless Bridge II podporuje spolehlivou bezdrátovou komunikaci s dosahem až 400 m a může komunikovat prostřednictvím Bluetooth nebo WLAN. Je ideální pro náhradu kabelové ethernetové sítě v těžko dostupných nebo nebezpečných prostorech.

Náhrada kabelů nebo přístupový bod

Použitím Anybus Wireless Bridge II mohou automatizační inženýři realizovat novou, inteligentnější infrastrukturu. Jednotka Wireless Bridge II, často používaná jako náhrada kabelů (komunikace bod-bod), může být použita také jako přístupový bod pro různá zařízení s komunikací WLAN nebo Bluetooth, např. pro chytré telefony a tablety v jejím dosahu. Úspor v provozu se dosahuje omezením potřeby ethernetové kabeláže.

Co je nového?

Nová jednotka Anybus Wireless Bridge II podporuje bezdrátovou komunikaci s delším dosahem (až 400 m) a má ještě výkonnější integrovanou anténu. Nastavuje se jednoduše konfiguračními tlačítky nebo prostřednictvím nového integrovaného webového rozhraní. Anybus Wireless Bridge II je založena na stejné bezdrátové komunikační technice jako jednotky z rodiny Anybus® Wireless Bolt™, které slouží jako připojovací body bezdrátové sítě a jsou určené pro montáž přímo na stroj. Společnost HMS je uvedla na trh v roce 2016. Umožňují nepřerušovanou komunikaci a otvírají prostor pro ještě inovativnější řešení s využitím bezdrátových komunikačních systémů.

Řešení problémů se sítí pro integrátory systémů

Připojením průmyslových zařízení a sítí prostřednictvím bezdrátového spojení ulehčuje Anybus Wireless Bridge II život integrátorům systémů a automatizačním inženýrům, kteří potřebují vytvořit spojení např. v nebezpečném prostředí, do obtížně dostupných míst nebo s mobilními zařízeními, kde je instalace kabelů obtížná nebo nežádoucí. Anybus Wireless Bridge II je osvědčené řešení komunikačního mostu pro populární sítě průmyslového Ethernetu, jako jsou PROFINET, EtherNet/IP, BACnet/IP nebo Modbus TCP a umožňuje uživatelům vytvořit robustní bezdrátové spojení, které nevyžaduje žádnou údržbu. 1 / 2 Výrobek má dva konektory M12 pro napájení a připojení ke komunikační síti a jeho krytí je IP65

Průmyslová kvalita

„Jasně patrným trendem je, že bezdrátová komunikace je stále více a více akceptována i na konzervativním průmyslovém trhu,“ komentuje Martin Falkman, produktový manažer HMS. „Na současném trhu existuje mnoho řešení bezdrátové komunikace, ale jen málokteré nabízí spolehlivé a robustní spojení požadované v průmyslu. Produkty Anybus Wireless pro Ethernet jsou na trhu populární už několik let a jsme hrdí, že Anybus Wireless Bridge II může nabídnout konektivitu s větším dosahem, spolehlivější spojení a jednodušší proces nastavení.“ HMS Industrial Networks Společnost HMS Industrial Networks je přední nezávislý dodavatel výrobků pro průmyslovou automatizaci včetně nástrojů pro vzdálenou správu. Společnost HMS vyvíjí a vyrábí řešení pro připojení automatizačních zařízení a systémů k průmyslovým komunikačním sítím. Tato řešení jsou na trh dodávána pod značkami Netbiter, Anybus a IXXAT. Vývoj a výroba se odehrávají v sídle firmy ve švédském Halmstadu nebo v německém Weingartenu. Lokální prodej a podporu zajišťují kanceláře v Číně, Dánsku, Francii, Německu, Indii, Itálii, Japonsku, Velké Británii a USA. HMS zaměstnává více než 350 lidí a v roce 2013 vykázala obrat 57 milionů eur. Akcie HMS se obchodují na burze NASDAQ OMX ve Stockholmu. Místní zastoupení má firma Chicagu (USA), Pekingu (Čína), Karlsruhe (SRN) Milánu (Itálie), Mylhúzách (Francie) a Tokiu (Japonsko). Firma vznikla v roce 1988 a v současné době má 240 zaměstnanců. V burzovním indexu NASDAQ OMX Nordic Exchange ve Stockholmu je vedena pod ISIN SE0002136242 v kategorii „Small Cap, Information Technology“.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky