Domů Budoucí hvězdy českého ICT získaly ocenění od vážených hostů z řad české vlády a Huawei

Budoucí hvězdy českého ICT získaly ocenění od vážených hostů z řad české vlády a Huawei

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 10. říjen 2016

Úspěšní účastníci CSR projektu Huawei „Seeds for the Future“, který má za cíl rozvíjet lokální talenty z oblasti ICT, obdrželi prestižní certifikáty

 

Praha, 6. října 2016: Společnost Huawei slavnostně zakončila svůj klíčový celosvětový CSR (Corporate Social Responsibility) projekt nazvaný „Seeds for the Future“ oceněním deseti talentovaných českých studentů z oblasti ICT, kteří si prošli dvoutýdenním vzdělávacím programem v Číně v období 15. – 30. září 2016. Událost za přítomnosti odborníků z Huawei, zástupců české vlády a čínské ambasády se uskutečnila v aule Univerzity Karlovy v Praze.

 

Seeds_for_the_Future_hromadne_foto_small„Seeds for the Future“ je jedním ze stěžejních projektů Huawei, v rámci něhož se společnost zavazuje pomáhat v rozvoji lokálních talentů z oblasti ICT (informační a komunikační technologie). Zároveň usnadňuje předávání znalostí týkajících se ICT  a pomáhá jednotlivým zemím a regionům stát se součástí globální digitální komunity. Každoroční projekt „Seeds for the Future“ se soustřeďuje na studenty po celém světě a je velmi důležité, že talentovaní čeští studenti jsou jeho součástí. Úspěšní studenti (do 30 let) zastupovali univerzity: ČVUT Praha, VUT Brno, VŠB – TU Ostrava, VŠTE v Českých Budějovicích, Univerzitu Hradec Králové a Univerzitu Pardubice.

 

Slavnostní zahájení projektu proběhlo 23. září v Pekingu za přítomnosti Jeho Excelence Bedřicha Kopeckého, velvyslance pro Českou republiku v  Číně, a senior viceprezidenta Huawei Technologies, pana Gua Tianmina.

Deset českých studentů se vrátilo 2. října 2016 po úspěšném absolvování dvoutýdenního edukativně-poznávacího programu v Pekingu a Šen-Čenu. V rámci jejich uvítání uspořádala společnost Huawei slavnostní ceremonii s možností sdílení jedinečných zážitků z jejich cesty do Číny. Události se mimo jiné zúčastnil pan Radoslaw Kedzia, generální ředitel Huawei Technologies pro Česko a Slovensko; pan Tomáš Prouza, státní tajemník pro evropské záležitosti a koordinátor digitální agendy ČR nebo zástupce pro oblast vzdělání z Velvyslanectví Čínské lidové republiky. Na místě byli také reprezentanti  Karlovy Univerzity, ČVUT, VŠB i dalších univerzit a také zástupci z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR.

 

„Program Seeds for the Future je skvělým příkladem toho, jak zlepšit náš vzdělávací systém. Projekt propojuje teoretické znalosti ze školy se skutečnou praxí světoznámé společnosti. Jsem rád, že dnešní studenti mají takové obrovské možnosti, a to i díky projektům, jako je tento. Takové iniciativy upřímně vítám a doufám, že se v budoucnu stanou běžnější," řekl během zahájení Tomáš Prouza, státní tajemník
a koordinátor digitální agendy České republiky.

 

Jako společensky odpovědná firma je Huawei odhodlána přispívat do rozvoje ICT v České republice, zejména pak prostřednictvím podpory českých talentů. Pevně věříme, že mladí talentovaní lidé jsou velkým příslibem pro budoucnost České republiky. Huawei skutečně těší, že je součástí těchto nezapomenutelných momentů, a je pro nás velkou ctí sdílet naše znalosti a zkušenosti s těmito mladými nadšenými lidmi – těmito skutečnými semínky pro budoucnost (seeds for the future),“ uvedl Radoslaw Kedzia, generální ředitel Huawei Technologies pro Česko a Slovensko.

 

Během ceremonie publikum zhlédlo i video shrnující nezapomenutelné okamžiky letošního programu „Seeds for the Future“. Všichni studenti pak byli oceněni certifikátem za vytrvalé úsilí a studijní zápal. Prestižní certifikáty, které studentům mohou pomoci v budoucí kariéře, převzali účastníci z rukou vážených hostů.

 

„Tento program byl pro mě skvělou zkušeností. Byla jsem v Číně už dříve, ale tato příležitost mi přinesla nový pohled na čínskou kulturu a také na ICT technologie společnosti Huawei. Věřím, že nově načerpané dovednosti využiji při hledání svého budoucího zaměstnání,řekla Tereza Veberová, účastnice programu z VŠTE v Českých Budějovicích.

 

„Kromě poskytování služeb a produktů pracuje společnost Huawei na řadě inovací, které v budoucnu mohou změnit náš život k lepšímu. Pro mě je důležité zajistit si na trhu co nejlepší pozici. Díky vzdělávacímu programu Huawei jsem získal mnoho zkušeností, nejen seznámením se s čínskou kulturou a nejnovějšími trendy v ICT oblasti, ale otevřením širšího obzoru pro mou budoucí kariéru“ uvedl Tomáš Tichý z Univerzity Pardubice.

 

Dvoutýdenní program „Seeds for the Future“ byl rozdělený na dvě části. V první z nich studenti poznali
a zažili čínskou kulturu na vlastní kůži. Absolvovali kurzy čínštiny, kaligrafie nebo třeba tradiční čínské malby. Zároveň navštívili významné historické pamětihodnosti, jako jsou například Zakázané město nebo Velká čínská zeď.

 

Druhý týden svého pobytu pak všichni studenti strávili přímo v centrále Huawei, což jim umožnilo seznámit se se zkušenými odborníky z oblasti informačních technologií. Od nich pak získali nejnovější poznatky
o mobilních internetových aplikacích, znalosti o telekomunikačních technologiích a jejich vývojovém trendu nebo navštívili showroomy Huawei či laboratoře 5G.

 

Pro více informací navštivte huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

 

Aktuální informace ze světa Huawei naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky