Domů NETGEAR představuje nejrychlejší mobilní přístupový bod

NETGEAR představuje nejrychlejší mobilní přístupový bod

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 17. červen 2016

NETGEAR AirCard 810 umožňuje připojit až 15 uživatelů k nejrychlejší mobilní síti 4G LTE kategorie 11 a nabídnout jim teoretickou přenosovou rychlost až 600 Mb/s

 

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR, www.netgear.com), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na český a slovenský trh nový extrémně rychlý mobilní přístupový bod AirCard 810 (AC810). Zařízení jako první na trhu kombinuje vysokorychlostní mobilní připojení 4G LTE kategorie 11 s funkcí Carrier Aggregation a svým uživatelům tak nabízí teoretickou přenosovou rychlost až 600 Mb/s.

 

AC810Vysokorychlostní připojení pro 15 mobilních zařízení

Stěžejním parametrem kompaktního mobilního přístupového bodu NETGEAR AirCard 810 je extrémní rychlostí. Kromě standardního 3G Wi-Fi připojení nabízí jako jediný přístroj na trhu podporu mobilních dat v síti 4G LTE kategorie 11, zajišťující až 2x rychlejší stahování oproti 4G LTE kategorii 6. Vysoká rychlost mj. zaručuje okamžitou reakci používaných aplikací či plynulé přehrávání velkých multimediálních souborů. Společně s funkcí Carrier Aggregation (spojení více pásem sítě LTE pro zvýšení přenosové rychlosti) nabízí svým uživatelům teoretickou rychlost stahování až 600 Mb/s.

AirCard 810 navíc umožňuje v jednom okamžiku připojit až 15 souběžně pracujících zařízení přes Wi-Fi síť nejvyšší kategorie 802.11ac, která podporuje frekvenční pásma 2,4 GHz i 5 GHz. K dispozici jsou rovněž dva TS-9 porty pro připojení externích antén a micro USB port, jehož prostřednictvím lze dobíjet jiná mobilní zařízení (funkce Jump Boost).

 

Vysoká úroveň zabezpečení

Uživatelé AirCard 810 se mohou těšit i na snadnou instalaci a správu zařízení. Prostřednictvím dotykového 2,4" displeje či mobilní aplikace AirCard mohou průběžně sledovat statistiky o využívání dat, upravovat nastavení či přijímat systémová upozornění. Aplikace je k dispozici na portálech Apple iTunes, Google Play a Amazon Appstore.

 

Široká řada nejnovějších bezpečnostních protokolů pro bezdrátové sítě v kombinaci s pokročilými bezpečnostními funkcemi – kódováním Wi-Fi, WPS, VPN pass-through či NAT firewallu – umožňuje uživatelům vytvořit si kdekoli a kdykoli vysoce zabezpečenou a spolehlivou mobilní Wi-Fi síť. Zařízení navíc podporuje funkci odděleného přístupu pro hosty či sledování a blokování nežádoucích zařízení v síti.

 

Vestavěný Li-Ion akumulátor pokryje nepřetržitý provoz po dobu až 11 hodin na jedno nabití a v pohotovostním režimu vydrží až 260 hodin.

 

Příslušenství pro ještě vyšší citlivost a dosah

Výkon mobilního přístupového bodu AirCard 810 lze ještě zvýšit prostřednictvím externí antény (modelové označení MIMO Antenna). Ta zvyšuje citlivost interních antén až o polovinu, takže zajistí ještě lepší příjem mobilního signálu a stabilnější provoz mobilního internetového připojení.

 

K modelu AirCard 810 lze dokoupit také dokovací kolébku (modelové označení DC112A), která z něj vytvoří plnohodnotný primární zdroj internetového připojení v domácnostech či malých kancelářích. Výkonné interní 3G/4G a externí Wi-Fi antény maximalizují kvalitu i výkon bezdrátové sítě a výrazně rozšíří její pokrytí. Kolébka je navíc vybavena jedním USB portem a pěti gigabitovými ethernetovými porty, jejichž prostřednictvím připojí uživatelé k internetu jakýkoli stolní počítač, notebook, tiskárnu, media server či síťové datové úložiště (NAS).

 

Cena a dostupnost

Mobilní přístupový bod NETGEAR AirCard 810 je již v prodeji v sítích obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 7 840 Kč s DPH. Externí anténa a dokovací kolébka DC112A budou českým a slovenským uživatelům dostupné během léta.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky