Domů Huawei představuje v Londýně revoluční smartphone P9 s duálním fotoaparátem

Huawei představuje v Londýně revoluční smartphone P9 s duálním fotoaparátem

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 07. duben 2016

Unikátní fotoaparát vznikl ve spolupráci s německou fotografickou legendou Leica Camera AG

 

P9_Gray-1Společnost Huawei, třetí největší světový výrobce chytrých mobilních telefonů, dnes v Londýně představila novinku Huawei P9, první smartphone na světě, jehož fotoaparát byl vyvinutý ve spolupráci se společností Leica. Huawei P9 disponuje 5,2palcovým Full HD displejem, 3000mAh baterií a pohání ho výkonný čipset Kirin 955. Ve výbavě je i čtečka otisků prstů a systém tří antén pro lepší kvalitu signálu. K předobjednávkám, které budou v ČR probíhat 8. – 30. 4., získají zákazníci jako dárek Talkband B2. Doporučená cena Huawei P9 je 14 990 Kč.

Slavnostního představení Huawei P9 v prostorách Battersea Evolution arény v Londýně se zúčastnila řada významných hostů, mezi nimi i přední světoví fotografové David Guttenfelder a Mary McCartney nebo hollywoodská hvězda Henry Cavill, který s herečkou Scarlett Johansson účinkuje v novém spotu Huawei.

Duální fotoaparát dvakrát 12 MPx

Díky kooperaci Huawei a Leica na vývoji fotoaparátu, představuje Huawei P9 milník v mobilní fotografii, od optických čoček, přes senzory až po algoritmy zpracování obrazu. Výborných fotografických schopností P9 je dosaženo prostřednictvím duálního fotoaparátu, který naplno využívá know-how společnosti Leica. Smartphone je vybaven dvěma hlavními 12MPx fotoaparáty: RGB fotoaparát je specializován na zachycení barev, zatímco druhý, monochromatický, vyniká při získávání detailů obrazu. Duální fotoaparát P9 dokáže zachytit více světla i detailů, a vyniká tak i za nízkého osvětlení.

 

„Jsme potěšení, že prostřednictvím P9 nabízíme uživatelům ten nejlepší fotografický zážitek, který je na poli smartphonů dostupný, a to díky využití letitého know-how a stoleté tradice společnosti Leica, leadera v oblasti fotografování,“ řekl Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. „Zákazníci po celém světě pořizují chytrými mobilními telefony každý rok miliardy snímků, tudíž je pro ně fotografování stěžejním uživatelským prvkem. Prostřednictvím P9 mohou pořizovat bezkonkurenčně jasné, bohaté a autentické fotografie, a to promyšleným a výkonným smartphonem.“

 

Hybridní technologie ostření, režimy Leica a široká clona

Fotoaparát Huawei P9 nabízí tři režimy Leica: standardní (standard), živé barvy (vivid colours) a hladké barvy (smooth colours). Dále je k dispozici například monochromatický režim. Díky hybridní technologii ostření pořizuje Huawei P9 snímky s vyšší rychlostí, větší přesností a stabilitou. P9 podporuje ostření fotoaparátu založené na třech metodách – laserové, kontrastní a výpočtu hloubky – přičemž vždy automaticky vybere tu z nich, která v daných podmínkách dosáhne nejlepších výsledků. Další fotografickou funkcí je široká clona, jež umožňuje uživatelům experimentovat s hloubkou ostrosti a vytvářením rozostřeného pozadí.

 

„Leica a Huawei sdílejí odhodlání zdokonalovat oblast mobilní fotografie a naše partnerství k tomu uživatelům po celém světě poskytuje ty nejlepší podmínky,“ uvedl Oliver Kaltner, CEO Leica. „Nadále prohlubujeme vzájemnou spolupráci, abychom uživatelům vytvořili co nejlepší zážitek z fotografování smartphonem.“

 

Full HD displej, výkonný čipset Kirin 955, baterie 3000 mAh

Tělo Huawei P9 je konstruováno z leteckého hliníku s hranami broušenými diamantem. Smartphone disponuje 5,2palcovým Full HD displejem s efektem 2,5D, je poháněn novým 64bitovým čipsetem Kirin 955 s frekvencí 4x2,5GHz + 4x1,8GHz a vybaven 3000mAh vysokokapacitní baterií. Huawei rovněž odhalil model P9 Plus s 5,5palcovým Press Touch displejem a 3400mAh baterií. P9 Plus nabízí rychlé nabíjení dual-IC, které uživatelům umožní 6 hodin telefonního hovoru za 10 minut nabíjení. P9 a P9 Plus disponují rovněž novými technologiemi, jako je systém tří antén, který umožní bezproblémové a stabilní připojení. Oba modely jsou vybaveny biometrickou technologií rozeznání otisku prstu.

 

P9_Silver_1Cena a dostupnost

Doporučená maloobchodní cena 32GB verze Huawei P9 je 14 990 Kč. Předobjednávky obchodních partnerů v ČR začínají 8. 4. 2016 a budou pokračovat až do 30. 4. 2016. Dostupné budou barvy Titanium Gray a Mystic Silver. Zákazníci, kteří si v daném termínu Huawei P9 objednají, získají u vybraných prodejců zdarma jako dárek inteligentní náramek Huawei Talkband B2 v hodnotě 4 590 Kč.

 

Technické specifikace Huawei P9

 

P9

P9 Plus

Rozměry

Výška: 145mm; Šířka: 70,9mm;

Hloubka: 6,95mm; Váha: 144g

Výška: 152,3mm; Šířka: 75,3mm; 

Hloubka: 6,98mm; Váha:162g

Displej

5.2” FHD, 2.5D efekt

5.5” FHD, 2.5D efekt

CPU

Huawei Kirin 955  (64-bit),

Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)

Huawei Kirin 955  (64-bit),

Octa-core (4 x 2.5 GHz A72+ 4 x 1.8 GHz A53)

Operační systém

AndroidTM 6.0

AndroidTM 6.0

Emotion UI

EMUI 4.1

EMUI 4.1

Paměť

32GB ROM, 3GB RAM

64GB ROM, 4GB RAM

64GB ROM, 4GB RAM

Fotoaparát

Hlavní: Dual 12MP (Monochromatický

& RGB)

Přední 8MP

Hlavní: Dual 12MP (Monochromatický

& RGB)

Přední: 8MP AF

Baterie

3 000 mAh

3 400 mAh

 

Pro více informací navštivte consumer.huawei.com/cz nebo huaweidevice.cz

 

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: www.facebook.com/HuaweideviceCZSK

YouTube: www.youtube.com/user/HuaweiDeviceCZSK

 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky