Domů Realizace internetu věcí

Realizace internetu věcí

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 11. březen 2016

6935_ef1Škola v Oxfordu má online regulaci vytápění, větrání, ohřevu vody, osvětlení atd. Společnost Global Electrical Solutions Ltd instalovala v jazykové škole EF International Language Centre v Oxfordu systém správy technických zařízení budov pro dohled nad vytápěním, větráním, ohřevem vody, osvětlením atd. Připojením komunikačních bran Netbiter Remote Management na řídicí systémy Rockwell Automation mohou uživatelé online sledovat aktuální teploty, hodnoty dalších proměnných a spotřebu. Mohou dokonce na dálku rozsvítit nebo otevřít okna – skutečná realizace internetu věcí.

Global Electrical Solutions (GES) je britská společnost specializující se na integraci systémů s využitím vysoce efektivních řídicích systémů pro technická zařízení budov, v energetice, průmyslové výrobě atd. V jedné z posledních instalací, v jazykové škole EF International Language Centre v Oxfordu, použili řešení Netbiter Remote Management, aby zajistili dohled a řízení zařízení v budově na dálku. Pro zobrazení aktuálních hodnot proměnných z řídicích systémů budov se využívá webové rozhraní Netbiter Argos, které umožňuje uživatelům také vytvářet sestavy provozních záznamů a generovat alarmy, jakmile je dosaženo nastavených limitních hodnot. 

Skutečné hodnoty, skutečné obrázky. GES použila pro tvorbu obrazovek Netbiter skutečné obrázky zařízení školy. V obrazovkách mohou uživatelé sledovat přesné hodnoty proměnných v reálném čase a na dálku řídit vytápění a větrání. 

Jak to pracuje

Komunikační brána Netbiter EC310 je připojena k PLC řady Rockwell Micro800, která řídí technická zařízení v budově. Komunikační brána Netbiter posílá data do cloudové služby Netbiter Argos, kde jsou uložena a kde k nim lze přistupovat. GES a vlastník budovy se mohou přihlásit prostřednictvím www.netbiter.net, aby v obrazovkách Netbiter Argos viděli aktuální hodnoty proměnných a dokonce mohli zařízení spustit nebo zastavit, otevřít okna nebo rozsvítit či zhasnout světla. Navíc mohou např. prostřednictvím emailu dostat varovné hlášení, jestliže jsou překročeny nastavené hodnoty proměnných (např. při překročení maximální koncentrace CO2). Je také možné generovat záznamy o spotřebě a provozu za určený čas. 


„Pracuje to opravdu dobře,“ říká Mark Jenkyns, ředitel Global Electrical Solutions. „Vytvářet grafické obrazovky v Netbiter Argos je pro nás skutečně jednoduché, a proto je požíváme jako rozhraní pro náš systém správy technických zařízení budov.“

6935_ef2Méně servisních zásahů znamená zkrácení ROI

Zákazníci firmy Global Electrical Solution přijali řešení pro vzdálenou správu velmi dobře, protože jim dává možnost lépe řídit zařízení a snížit náklady na servis. Drahé výjezdy servisních techniků jsou omezeny skutečně na minimum. Protože cena komunikační brány pro vzdálený přístup je obvykle srovnatelná s cenou servisního zásahu, je doba návratnosti investice ROI obvykle jen pár měsíců.

Mark Jenkyns vysvětluje: „Jakmile zákazník zjistí problém s vytápěním, je to často proto, že selže snímač teploty. Obvykle to znamená výjezd technika, který zařízení otestuje. S komunikační bránou Netbiter se můžeme na dálku připojit k jakémukoliv řídicímu systému v budově a zjistit aktuální hodnoty proměnných. To nám pomůže zjistit, zda je snímač porouchaný, bez opuštění naší kanceláře. Za zlomek doby můžeme objednat náhradní díl a naistalovat jej.“ 

Mark Jenkyns sdělil své vlastní zkušenosti z instalace systému pro vzdálený dohled v jedné z místností školy: „Když jsem se vrátil do kanceláře, zjistil jsem, že jsem zapomněl zapnout ohřev vody. Protože však zde již byla instalována komunikační brána Netbiter, mohl jsem se k ní jednoduše přihlásit a ohřev zapnout kliknutím myši. Podobně jednoduše lze vyřešit mnoho problémů, které by dříve znamenaly výjezd servisního technika, takže Netbiter nám i našim zákazníkům umožňuje ušetřit spoustu času i peněz.“

Společnost GES instalovala komunikační brány Netbiter do dvou škol a hotelu v oblasti Oxfordu a vidí mnoho dalších příležitostí pro připojení komunikačních bran Netbiter ke svým řídicím systémům. „Skutečně nám to dovoluje nabídnout zákazníkům možnost snadno získat přehled o jejich systémech a snížit náklady na servis,“ shrnuje Mark Jenkyns. 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky