Domů Samsung Connect Auto začíná novou éru řízení vozu

Samsung Connect Auto začíná novou éru řízení vozu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 24. únor 2016

Samsung Connected Car je nejvyspělejší technologie utvářející inteligentní centrum vozu. Při jejím vývoji Samsung spolupracuje s lídry napříč odvětvími.

nnPraha, 21. února 2016 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. otevírá novou cestu s průkopnickým řešením pro automobily Samsung Connect Auto. Představuje ekosystém služeb a produktů, které zprostředkovávají bezpečnější, ekologičtější a zábavnější zážitek pro řidiče i podniky. Spotřebitelé si užijí pocit z bezpečné jízdy a výrobci získají nové možnosti správy vozového parku a služeb nabízených společností Samsung a dalšími partnery.

Samsung Connect Auto se zapojuje přímo do portu OBD II pod volantem. Nabízí okamžitá upozornění, která pomáhají uživatelům zlepšit jejich styl řízení včetně efektivnější spotřeby paliva. Zároveň poskytuje wi-fi připojení, takže cestující mohou zůstat on-line. O zabezpečení se stará Samsung KNOX – mobilní bezpečnostní platforma s vedoucím postavením na trhu.  Samsung Connect Auto je dostupné řešení, které staví ochranu a bezpečí na první místo. Zároveň obohacuje zkušenosti cestujících v autě i mimo něj.

 „Na základě podnětů od našich zákazníků jsme vytvořili připojitelný automobilový ekosystém, který hladce integruje naše produkty a partnerské služby, a tak navozuje lepší zážitek z jízdy. Prostřednictvím spolupráce s uznávanými partnery a odborníky v mnoha průmyslových odvětvích uskutečňujeme naši vizi – zapojovat technologie Internetu věcí do každodenního života lidí,“ řekl Dr. Injong Rhee, výkonný viceprezident a ředitel pro oblast R&D, Software and Services, divize Mobile Communications Business ve společnosti Samsung Electronics.

 „Orange Business Services je hrdý, že se společností Samsung spolupracuje při poskytování nových služeb IoT/M2M v automobilovém průmyslu. Tento trh roste, a proto i my chceme přispět k tomuto automobilovému ekosystému v Evropě i mimo ní,“ řekla Valérie Cussac, viceprezidentka Mobile France & International, Orange.

 „AXA si cení spolupráce se společností Samsung na vývoji zabezpečeného ekosystému Connected Car, který, věříme, přinese více klidu našim zákazníkům, poskytne jim dodatečné pojištění a asistenční služby a také přispěje k lepším podmínkám při řízení vozu,“ uvedl Serge Morelli, náměstek generálního ředitele AXA Partners a generální ředitel AXA Assistance.

Bezpečnost a klid mysli

Jádro Samsung Connect Auto tvoří zabezpečení KNOX a z hlediska interoperability pak Tizen OS. Samsung KNOX poskytuje zabezpečení od hardwaru přes několik úrovní softwaru včetně aplikací. Upřednostňující bezpečnost je tím, co odlišuje Samsung Connect Auto od konkurence. Při dalším vývoji služby mohou vývojáři využít Tizen a Samsung Software Development Kit (SDK).

Samsung také podporuje bezpečnou jízdu pomocí algoritmů geo-fencing a hodnocení řidiče. V případě nehody uvědomí nouzová upozornění řidičovy kontakty a k dispozici jsou i asistenční služby. S vyhledáním automobilu v reálném čase pomáhá také aplikace Find My Car pomocí LTE a GPS.

Bavte se a buďte šetrní k životnímu prostředí

LTE wi-fi hotspot umožňuje přístup k internetu pro více uživatelů, takže cestující v autě mohou například streamovat obsah a hrát online hry. S šetřením paliva pomáhá řidičům analýza efektivní spotřeby. Činí tak s využitím patentovaných algoritmů, které analyzují ujetou vzdálenost, čas a cenu paliva. To je cenná funkce nejenom pro lidi z oblasti dopravy a logistiky.

Šetřete peníze a buďte produktivní

Virtuální mechanik chytře kontroluje stav vozu z diagnostického portu, aby doporučil služby údržby a opravy nabízené specializovanou sítí. Řidič tak získá rychlou informaci o výkonu vozu a může snížit náklady na opravy.

Řidiči také mohou využít funkci Usage-Based Insurance (UBI) – rozhodnou se sdílet své údaje o vozidle, aby získali výhodnou nabídku pojištění.

Pro profesionály, kteří jsou často na cestách, vygeneruje kniha jízd automaticky e-mailovou zprávu. Uživatelům tak pomůže sledovat výdaje na cestování za prací, což zvyšuje efektivitu podnikové mobility.

Partnerský ekosystém

Samsung vytváří nový partnerský ekosystém dopravců, pojišťoven, operátorů asistenčních služeb a sítí údržby. Díky partnerství s výrobci automobilů pomáhá Samsung vyplnit mezeru mezi automobilovým průmyslem a mobilním světem. Investicemi do vývoje připojených automobilových služeb pro spotřebitele i podniky Samsung i nadále buduje cenné partnerské vztahy, které poskytují řidičům prémiové služby.

Mezi společnosti, které v současné době participují na tomto ekosystému připojených automobilů, patří: Amdocs, AT&T, AXA, Blink by Agero, China Unicom, Cisco, Crawford & Company, Ericsson, Europcar, HERE, IBM, Jasper, Oberthur Technologies, Openbay, Orange, Tantalum a Willis Towers Watson.

Samsung Connect Auto bude nejprve k dispozici ve druhém čtvrtletí v USA. Prvním bezdrátovým poskytovatelem tohoto řešení v USA bude společnost AT&T.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky