Domů Bezdrátový PROFIBUS v praxi

Bezdrátový PROFIBUS v praxi

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Neděle, 29. listopad 2015

REFERENCE od zákazníka společnosti FOXON

 

reference-Dataeagle-3703-A-Compact-Profibus-Foxon-2Dne 18. 5. 2015 byl v naší firmě SG Adfors, provoz Hodonice, na výrobu a zpracování skelného vlákna pro textilie a výztuhy instalován firmou FOXON systém DATAEAGLE 3703-A PROFIBUS ve verzi Compact zajišťující bezdrátový přenos komunikace jednoho z vláčků Automatic Handling Systému (AHS).

Toto zařízení nahradilo bezdrátové optické spojení mezi  CPU systému Siemens S7-315 -2DP a ET200S vláčku vozícího materiál na halu skaní. Maximální vzdálenost obou antén je cca 100m v uzavřeném prostoru (tunelu). Tento vláček během dopravy materiálu mění svou polohu i výškově, kvůli čemu byl u předchozího optického pojítka instalován na konci tunelu systém lineárního pohonu LINAK k udržování hladiny s pojítkem na pohybujícím se vláčku. Bohužel volba tohoto systému nebyla šťastná, protože optický systém je hodně citlivý na přesné směrování a udržování stejné výšky obou pojítek. Z toho důvodu byla firma FOXON požádána o vytipování a následnou instalaci systému nahrazující tuto část pohyblivé, původně kabelové, poté optické komunikační sítě PLC systému.

Instalaci radiového pojítka Dataeagle 3703-A v provedení Compact můžeme vidět na fotografiích viz níže.

Modře zvýrazněný je samotný modul Dataeagle s přechodem na Profibus k modulům vzdálených periferií ET200S pro ovládání samotného vláčku. Červeně je vyznačena sektorová anténa pro Bluetooth 2,4 GHz.

Na dalším snímku je zachycen instalovaný modul ve vláčku podrobněji.

 

dataeagle-compact-3703-pro-bezdratovou-komunikaci-profibus-1x-vysilac-3x-prijimac-pro-max-4x-slave-bluetooth-24ghzPřed instalací tohoto systému radiového pojítka byly časté výpadky této části AHS zcela běžné a zatěžovaly obsluhu. Od prvního dne instalace tato část pracuje spolehlivě, bez výpadků.

Instalace zařízení nijak nezměnila stávající HW konfiguraci projektu a po instalaci bezdrátových komunikačních modulů Dataeagle a směrových antén došlo ke spojení vzdálených stanic bez nutnosti konfiguračních zásahů. Instalace a zprovoznění trvaly přibližně hodinu i s měřením sítě Profibus. Bezdrátové moduly nijak neovlivnily kvalitu přenosu na síti Profibus.

Na dalších snímcích je zachycena fixní část systému v rozvaděči na konci tunelu.

Související produkt

DATAEAGLE Compact 3703 pro bezdrátovou komunikaci PROFIBUS, 1x vysílač / 3x přijímač pro max. 4x Slave, Bluetooth 2,4GHz

odkaz: http://www.foxon.cz/cs/dataeagle-compact-3703-pro-bezdratovou-komunikaci-profibus-1x-vysilac-3x-prijimac-pro-max-4x-slave-bluetooth-24ghz.html

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky