Domů RWT představí na světové výstavě v Japonsku brousící stroje Česká rodinná firma expanduje jako jediná z oboru na rozvinutý japonský trh

RWT představí na světové výstavě v Japonsku brousící stroje Česká rodinná firma expanduje jako jediná z oboru na rozvinutý japonský trh

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 15. červen 2015

Stroje_RWTRodinná firma RWT bude jediným českým zástupcem ze strojírenství na prestižní oborové výstavě MF Tokio, která se koná od 15. do 18. července 2015 v Japonsku. Účast na akci je předzvěstí chystaného vstupu společnosti z Rychnova nad Kněžnou na vysoce rozvinutý japonský trh, kde chce prorazit pokročilými strojírenskými technologiemi. RWT je předním evropským výrobcem brousících strojů, z nichž většina je určena na export, ke vstupu na japonský trh se chystá jako jediná firma z Česka a příslušného odvětví.

RWT vstupuje na japonský trh jako jediná česká firma

„Jsme hrdí na to, že jsme jediní zástupci českého strojírenství, kteří v Japonsku představí své technologie. Vlastně jsme i jedinou českou firmou z našeho oboru, která bude do Japonska vyvážet hi-tech strojírenská řešení, obyčejně to bývá obráceně. Konkrétně půjde o brousící stroje z řady Steelline, které jsou určené do provozů zabývajících se výrobou výpalků, výlisků a výstřižků z oceli, nerezu a dalších kovových a nekovových materiálů,“ říká majitel firmy Petr Rojek k účasti na přední světové výstavě zaměřené na kovoobráběcí stroje a zařízení pro zpracování plechu.

 

Pokročilé technologie za nižší cenu

Rychnovská RWT je především exportní firma, na vývoz jde 94 % produkce. Japonsko pak představuje pro jejího majitele velikou výzvu, především kvůli silnému konkurenčnímu prostředí. „Abychom byli konkurenceschopní, museli jsme hodně inovovat. Naše stroje vybavujeme pokročilými technologiemi, které se jinak používají u zařízení s několikanásobně vyšší cenou. My jsme však levnější. Na inovacích jsme spolupracovali se společností Schneider Electric, která nám dodává komponenty, například dotykové panely, ovládání PLC, stykačů, jističe a motorové spouštěče,“ popisuje majitel společnosti Petr Rojek.

 

Japonce zaujal chytrý ovládací software

V zemi vycházejícího slunce se líbí i ovládací software, který vyvinuli v Schneider Electric podle požadavků firmy RWT, jak vyplynulo z jednání s japonskými partnery. „V grafickém provedení ovládacího systému je chytře vyřešeno použití funkčních ikon namísto textů, které by vyžadovaly jazykové mutace pro různé trhy. Naši japonští partneři dokonce uvažují o implementaci softwaru na podobné bázi do jimi vyráběných strojů. Vlastně nám to docela slušně otevírá dveře k jednání s řadou nových obchodních partnerů,“ uzavírá majitel společnosti RWT.

 

RWT_vystava_For_0D0A_industry_2014_zleva_Tomas_Uher_obchodni_reditel_Petr_Rojek_jednatel_Petr_Havel_obchodni_manazerVýznamná ocenění z výstav

Firma RWT, s.r.o. se zabývá výrobou obráběcích strojů od roku 1999, tradice výroby strojů však sahají až do roku 1921. V současné době se řadí mezi přední světové výrobce brousících strojů na kov. Již po několika letech působení na našem i zahraničním trhu firma získává významná ocenění na mezinárodních výstavách DREMA v Polsku, v roce 2003 na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně a v neposlední řadě na veletrhu FOR INDUSTRY konaném v roce 2014. 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky