Domů Surfuje celá rodina, aneb Jedno mobilní připojení na dovolené stačí

Surfuje celá rodina, aneb Jedno mobilní připojení na dovolené stačí

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Čtvrtek, 04. červen 2015

TL-PB10400Málokterý hotel, penzion či kemp v dnešní době nenabízí Wi-Fi jako službu svým hostům. Ale spolehlivost a stabilita připojení jsou často stejně exotické jako destinace na titulní stránce katalogu cestovní kanceláře.

Ať budete rodinnou dovolenou trávit u moře, na chalupě, na horách nebo u rybníka, nejspíš si s sebou povezete také větší než malý počet digitálních zařízení, která se budou hlásit o připojení k internetu – chytré telefony, tablety, možná i pracovní notebook nebo dva. Jak zajistit, aby se každý mohl připojit podle libosti kvůli sociálním sítím, e-mailu, sportovnímu zpravodajství nebo online hrám za deštivého dne? Máme pro vás několik tipů, jak snadno zajistit pohodlné připojení pro všechny (a pro sebe klid).

Když jde o rychlost až na prvním místě

Vytvořit vysokorychlostní připojení k internetu pro více uživatelů vám za hranicemi všedních dní umožní cestovní Wi-Fi hotspot s 4G modemem. Takové zařízení se po vložení SIM karty připojí k mobilnímu internetu a zároveň vytvoří Wi-Fi síť, do níž se může přihlásit více uživatelů zároveň. Multifunkční zařízení TP-LINK M7350 podporuje mobilní data LTE o rychlosti až 150 Mbit/s a dokáže připojit až 15 uživatelů současně. Vedle funkce mobilního modemu a přístupového bodu Wi-Fi nabízí i sdílené úložiště dat do kapacity 32 GB. Přitom nezabere více místa než středně velký mobilní telefon a vydrží nepřetržitě v provozu na jedno nabití až 10 hodin.

Méně náročný, ale o to elegantnější

Pokud nevlastníte SIM kartu s podporou sítí 4. generace LTE nebo vaše nároky nejsou tak vysoké, existují samozřejmě i skromnější varianty. Například TP-LINK M5350, který na první pohled poznáte pro jeho provedení ve tvaru oblázku, funguje jako přenosný přístupový bod Wi-Fi až pro 10 zařízení. Díky vysokokapacitní baterii jim dokáže zprostředkovat připojení k 3G mobilnímu internetu téměř na celý den. Je do něj také možné vložit paměťovou kartu typu micro SD s kapacitou až 32 GB, takže ji všichni připojení uživatelé mohou používat jako společné datové úložiště.

K babičce, na chalupu, do hotelu

Pro delší prázdninové pobyty na jednom místě nebo tehdy, když neřešíte úplně každý gram zavazadel, poskytne větší komfort připojení cestovní zařízení ve stolním provedení. Bezdrátový router TL-MR3420 po připojení USB modemu vytvoří místní Wi-Fi síť s rychlostí až 300 Mbit/s a připojením k mobilnímu internetu 3G/4G. Dostatečné pokrytí a kvalitní připojení také na velkou vzdálenost přes různé překážky zajišťuje dvojice vnějších antén, a to i v budovách s železobetonovou konstrukcí. Výhodou je také možnost připojení k běžné počítačové síti, takže všude tam, kde je k dispozici datová zásuvka, můžete ušetřit za mobilní datové přenosy.

M7350Aby dlouho vydržel

Cestovní Wi-Fi modemy sice vydrží na jedno nabití baterie v provozu na celý den zábavy nebo práce, což však zdaleka neplatí o připojených mobilních zařízeních, u nichž se nepřetržitě zapnutá Wi-Fi technologie postará o rychlé vyčerpání baterie. Řešením může být takzvaná powerbanka, neboli vysokokapacitní akumulátor, který je malý a skladný, takže jej snadno přibalíte do kufru, tašky nebo batohu.

Pokud nemáte v dosahu elektrickou zásuvku, powerbanka dobije váš telefon nebo tablet, ale třeba i čtečku elektronických knih, MP3 přehrávač či GPS navigaci prostřednictvím standardního USB portu. Na trhu jich postupně přibývá, avšak liší se provedením a parametry. Pokud předem víte, že budete potřebovat dobíjet vícekrát, nesmí to být žádné „ořezávátko“. Model TP-LINK TL-PB10400 dokáže dobíjet až dvě zařízení najednou – například mobil a tablet – a jeho kapacita vystačí i na 3 až 5 nabití chytrého telefonu.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky