Domů Projekt FENIX přijal nového člena Coolhousing, český internet tak bude bezpečnější

Projekt FENIX přijal nového člena Coolhousing, český internet tak bude bezpečnější

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 14
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Administrator   
Pondělí, 19. leden 2015

ilustracka-coolhousing_VFENIX je český projekt na podporu bezpečného internetu v ČR, který sdružuje všechny významné hráče na trhu. Nyní se mezi ně přidalo i známé datacentrum Coolhousing. Do projektu se tak přidala široká základna serverů a jejich provozovatelů. Společně pak budou čelit nebezpečným DoS a DDoS útokům na české webové a jiné servery, které často způsobují nemalé ztráty jejich majitelům, zákazníkům a obecně i další bezpečnostní rizika.

Sdružení NIX.CZ, provozovatel neutrálního propojovacího uzlu pro Českou republiku, přijalo nového člena bezpečnostního projektu FENIX, společnost Coolhousing v těchto dnech. Coolhousing provozuje vlastní datové centrum na Vinohradské třídě v Praze a zařadil se tak jako devátý člen mezi významné subjekty českého internetu, jako jsou např. ACTIVE 24, Casablanca INT, CESNET, CZ.NIC, ČD - Telematika, Dial Telecom, Seznam.cz a také O2 Czech Republic, které dokážou provozovat důvěryhodný a bezpečný internet.

„Síťová bezpečnost pro nás je a bude prioritou, proto jsme se rozhodli, že splníme náročné podmínky pro vstup do tohoto projektu a rozšíříme tak základnu bezpečného a důvěryhodného internetu v ČR,“ řekl k tomu Karel Umlauf, jednatel společnosti Coolhousing (Coolhousing.cz). FENIX je projekt oceňován odbornou veřejností a má být zárukou bezpečného a důvěryhodného internetu na území ČR.

Tým rychlé reakce proti DoS útokům nyní i v Coolhousingu 

Jednou z podmínek pro vstup do projektu FENIX je založení vlastního týmu CERT (Computer Emergency Response Team). Právě tyto týmy jednotlivých členů zapojených do projektu FENIX se v případě masivního ohrožení českého internetu spojují a dohadují se na převodu provozu v rámci sítě NIX do vysoce zabezpečeného módu. Svůj tým již v loňském roce zřídilo proto i datacentrum Coolhousing.

Projekt FENIX vznikl na půdě českého peeringového uzlu, sdružení NIX.CZ již v roce 2013 jako reakce na intenzivní DoS útoky, kterým v březnu 2013 čelila významná česká média, banky nebo operátoři. Smyslem projektu je umožnit v případě DoS útoku dostupnost internetových služeb v rámci subjektů zapojených do této aktivity. Společnost Coolhousing se tak nyní stala součástí týmu, který je v případě masivních DoS a DDoS útoků mnohem lépe připraven i na ochranu svých zákazníků.

 

Komentáře a dotazy 

 
#1 pancake_master 2015-02-19 17:19 znie to fajn Citovat
 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky