Domů

Elektromagnetická kompatibilita Spálovský, a.s. reaguje na výzvy

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Antonín Kozubík, vedoucí prodeje rozváděčových skříní   
Úterý, 26. srpen 2008
Spalovsky_emc_titlBouřlivý rozvoj elektrotechniky a elektroniky přinesl mimo jiné také problémy související s elektromagnetickými rušivými vlivy a odolností elektrických zařízení a jejich sestav vůči tomuto rušení. Schopnost elektrického zařízení fungovat uspokojivě v daném prostředí se nazývá elektromagnetická kompatibilita (EMC).
Nejviditelnější a zároveň nejsložitější situace nastávají u elektrických instalací v budovách a v případech působení výkonových elektromagnetických polí.

Elektromagnetická kompatibilita je elektrotechnický interdisciplinární obor, jehož cílem je udržet přijatelnou kvalitu tzv. elektromagnetického prostředí. Jednou cestou je zvýšení odolnosti citlivějšího zařízení a druhou cestou pak snížení úrovně škodlivého vyzařování rušícího systému. Opatření je třeba přijmout již ve fázi vývoje zařízení, neboť dodatečné zásahy do zařízení jsou nejen méně účinné, ale hlavně zbytečně drahé.

Spalovsky_emc_1

EMC Michelle

Společnost Spálovský a.s. proto přistoupila, dle norem ISO 9001, k vývoji vlastní skříně s názvem „EMC Michelle“, kde technické parametry a její „EMC“ odolnost jsou zkoušeny ve VOP-026 Šternberk, s.p., divize VTÚPV Vyškov.

Technické parametry

  • Skříň pro použití jako samostatně stojící s bočnicemi o rozměrech – výška 2000 mm, šířka 600/800 mm, hloubka 500/600mm
  • Skelet skříně galvanicky zinkovaný
  • Povrchová úprava - prášková termoreaktivní epoxy - polyester, nebo polyester ve všech nabízených odstínech
  • EMC těsnění lamelové (pružinové)
  • Max. krytí IP 55
  • Montáž dveří – pravé/levé
  • Zámek „komfort,“ rozvorový
  • Tlumení 60 dB
  • Frekvence 30–1000 MHz

Vývoj a výroba

Na vývoji pracuje Spálovský, a.s. přibližně jeden rok s mateřskou firmou AŽD Praha, s.r.o. co do projektové části a dále s výrobním družstvem TVD Slavičín, které se podílí na vlastní výrobě.
K samotnému vývoji tohoto produktu vedla hlavně poptávka zákazníků, výzva konkurence a dále vývoj v energetice, kde se tyto skříně postupně začínají používat. Na základě poptávky ze strany zákazníků o tento typ skříní se dá předpokládat, že skříně EMC v blízké době plně nahradí z funkčního hlediska rozváděčové skříně standardní a běžně dodávané.

Spalovsky_emc_2

Kdy a kde bude EMC skříň k vidění?

Pravděpodobné uvedení na trh plánuje Spálovský, a.s. v období září – říjen letošního roku. Prvním místem, kde bude možné EMC skříň spatřit je výstava Hradecký Ampér, která se uskuteční 3. – 4. září 2008 v budově hradeckého Zimního stadionu. Dále pracovníci prodeje a logistiky představí produkt na výstavách Aspera Praha (30. – 31. 10. 2008) a Elfetex Most (19. – 20. 11. 2008). Nedílnou součástí prezentace skříně bude samozřejmě bohatý tiskový propagační materiál, kde bude k nahlédnutí protokol o zkoušce vč. veškerých technických parametrů.

Modernizace výrobního závodu

Samotné výrobě a kompletaci nových produktů výrazně pomůže projekt dostavby a modernizace výrobního závodu ve Zdounkách. Jeho realizací vytváří Spálovský, a.s. podmínky pro výrazné zvýšení kapacity výroby a zlepšení pracovních podmínek montážních pracovníků. V souvislosti s výstavbou nové výrobní haly se ve společnosti vytvořily nové pracovní příležitosti. Společnost Spálovský, a.s. do nových prostor přijímá zejména elektromontéry a také techniky pro řízení výrobních zakázek. Celkem společnost nabídne práci 10 novým zaměstnancům. Nové plochy budou k dispozici výrobě již od roku 2009.

Spálovský, a.s.
Nádražní 329
768 02 Zdounky
Tel.: +420 573 501 415
Fax: +420 573 501 413
e-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript  

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky