Domů

Perimetr

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pátek, 07. leden 2011

abbas_1_titlPerimetrické (obvodové) střežení se stále více stává běžným standardem bezpečnosti. Uživatelé si uvědomují především přednosti včasné detekce narušitele a to již na hranici pozemku. Díky dlouholetému vývoji, aplikaci nejnovějších technologií a příznivým cenám pronikají tyto systémy i do komerční sféry. Perimetrické střežení je samo o sobě náročnou aplikací, kde je vyžadována maximální stabilita a spolehlivost ve venkovním prostředí. Pro tento typ střežení se využívají různé technologie s rozdílným způsobem nasazení a použití. Výběr vhodné technologie se podřizuje charakteru a dispozici objektu. Skupina produktů, které disponují procesem automatického nastavení, kalibrace, historií událostí a možností dálkové správy, zásadně mění možnosti instalace a nastavení. Tyto vlastnosti jsou velkou předností pro precizní konfiguraci a ideální funkčnost zařízení. Ze skupiny IR bariér jsou to například sběrnicové bariéry Maxiris společnosti Sorhea, mikrovlnné digitální bariéry s Fuzzy Logic z produkce společnosti Cias, vibrační detektory V-Alert od GM nebo venkovní PIR detektory ADPRO od světového výrobce Xtralis.

ADPRO - Jednoduše a bezpečně

Venkovní PIR detektory s dlouhým dosahem až do 150 metrů a softwarovou analýzou detekce jsou nepostradatelným prvkem v perimetrické ochraně. Jejich předností je především jednoduchost instalace. Oproti aktivním bariérám nepotřebují vysílač a přijímač. Vysokou stabilitu aktivních bariér kompenzuje detektor integrovanou digitální analýzou. Detektor má své nezastupitelné místo v obvodové i prostorové ochraně, střežení obvodového plotu a v neposlední řadě jako senzor pro aktivaci záznamu a natáčení kamer v systémech CCTV. Provázanost detektorů a kamerového systému je v perimetrické ochraně ideální kombinací pro přesnou detekci s návazností na zpětné vizuální ověření poplachu.

abbas_1_1
Softwarová analýza

abbas_1_2
Termokamera

Detektory jsou dodávány v několika variantách lišících se dosahem a způsobem pokrytí střeženého prostoru. Počínaje dosahem 21 metrů s pokrytím typu „vějíř" nebo „záclona" až po verze se speciálním křemíkovým průzorem (zvyšující dosah) a integrovaným vyhříváním pro použití až do -40°C. Kompaktní kryt s IP 64 a dodávaným držákem usnadňuje montáž v nekrytém venkovním prostředí na sloupy i stěny. Různé parametry zrcadlové optiky umožňují rozdílnou detekci, například detekce směru průchodu nebo rozlišení místa detekce do tří zón dle vzdálenosti od detektoru. Pomocí softwarové analýzy a vzdáleného přístupu po sběrnici RS 485 je možné detektor přizpůsobit požadavkům a prostředí, tyto parametry kdykoliv dálkově konfigurovat z jednoho místa i v případě několika propojených detektorů a to za jakéhokoliv počasí. Velký rozsah vstupních napájecích napětí (10,5 až 30 V DC nebo 24 V AC) usnadňuje integraci detektoru do stávajících systémů.

abbas_1_3
Charakteristiky detektorů ADPRO


 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky