Domů

Přetížitelné záložní zdroje Astip

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Astip   
Čtvrtek, 31. květen 2012

Astip_system-ochrany-kotle

Zálohovat požární ventilátory, výtahy, čerpadla, rolovací vrata, a podobně, je technicky a finančně náročné. Běžné UPS či dieselagregáty je nutné předimenzovat z důvodu rozběhových proudů. Další problémy nastávají, když jsou tato zařízení využívána jako elektrická protipožární zařízení PBZ. Efektivním řešením těchto problémů jsou přetížitelné záložní zdroje řady Astip PS.

Cenově výhodné spolehlivé zdroje Zdroje Astip šetří peníze investorů o 20 až 40 % v samotném nákupu a další peníze šetří při propojení a ovládání napájených zařízení zejména PBZ. Architektura a ceny zdrojů pro napájení vrat a výtahů umožňují jejich nasazení i z jiných důvodů než zákonných. Zdroje Astip jsou schopny napájet všechny typy motorických zátěží a nepotřebují další pomocná zařízení, jako jsou frekvenční měniče, moduly postupného náběhu. Zdroje naplňují legislativní požadavky na dva nezávislé zdroje a ovládání signály EPS a Total Stop, díky tomu zjednodušují a zlevňují propojení a ovládání PBZ. Jejich další výhodou je, že například pro ovládání ventilátorů nepotřebují žádná další přídavná zařízení. Výkonová řada třífázových zdrojů Astip začíná již na 350 VA, jednofázových na 120 VA. Zdroje lze použít pro běžné zálohování i pro napájení požárně bezpečnostních zařízení (PBZ) a umožňují napájení více různých zařízení najednou.astip_zalozni-zdroje

Zdroje Astip Rectifier představují nový systém napájení výtahů a nabízí úsporu, bezpečnost, a nové možnosti v napájení. Účelný design zdrojů menších a středních výkonů nabízí mimo jiné i jednoduchou montáž a snadné umístění. Zdroje Astip lze uzavřít do ohniodolných krytů jakožto samostatných požárních úseků.

Varianty zdrojů Astip

Zdroje řady Astip STRONG jsou schopny napájet více různých zařízení najednou. Běžně tak lze v rámci jednoho projektu napájet ventilátory, výtahy, posilovací čerpadla, vrata a elektroniku. I v těchto případech zdroje Astip šetří peníze, protože jsou předimenzované jen určité části zdroje, zejména střídač.

Zdroje řady Astip PS jsou cenově výhodné zdroje se střídavým výstupem. Jsou určeny pro zařízení, která lze plynule rozběhnout (například pro ventilátory). Rozběh je zajištěn přímo na střídači zdroje, přičemž střídač je plynulým rozběhem namáhán jen minimálně.

Zdroje Astip lze také vybavit logikou řízení. Jedna taková elektronika spouští ventilátory v režimu denního odvětrání v samostatných požárních úsecích (až 10 ventilátorů v deseti úsecích), a to buď předem nastavenými otáčkami, nebo v závislosti na přicházejícím řídicím signálu. Elektronika řízení dále zajistí spuštění všech ventilátorů v libovolně zvoleném požárním úseku a také je vypne. Aktivační signál z EPS a Total Stop je přiveden jen do zdroje Astip.

Záložní zdroje ASTIP Rectifier jsou určeny pro napájení výtahů, jejichž motor je řízen frekvenčním měničem. Využívají tak vlastnost frekvenčních měničů, neboť je lze napájet i stejnosměrným napětím. Další výhodou je, že záložní zdroj nemusí obsahovat střídač, neboť ten je již součástí frekvenčního měniče. Vzniká tak extrémně bezpečný a zároveň ekonomicky velmi výhodný zdroj, který otevírá nové možnosti v oblasti napájení. Nutno dodat, že výtahářské firmy znají zdroje Astip a již je využívají.

astipASTIP Brno, s.r.o.
Rybkova 23, 602 00 Brno
Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript
777 200 228
www.astip.cz

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky