Domů

Laserové měřiče vzdálenosti Fluke 416D a 411D

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Bc. Martin Pšenička, GHV Trading spol. s.r.o.   
Čtvrtek, 14. květen 2009
laser_fluke_titlFirma Fluke nedávno přišla s novým přírůstkem do svého sortimentu. Jedná se o laserové měřiče vzdálenosti s označením 416D, resp. 411D. Maximální měřená vzdálenost je 60 m (u typu 411D je 30 m). I na této vzdálenosti je přesnost 1,5 mm, u typu 411D „pouze“ 3 mm. Zaměřění vzdáleného objektu je velmi snadné, stopa laserového paprsku je dobře vyditelná i za denního světla. Vyšší varianta 416D je vhodná i do náročnějších podmínek, její pouzdro má krytí IP 54, je tedy prachotěsné a chráněné před stříkající vodou.

 

laser_fluke_1

Kromě běžných funkcí, tedy měření vzdálenosti, sečítání a odečítání vzdáleností např. při měření délky potrubí, má také funkce výpočtu plochy a objemu a Pythagorovu funkci pro nepřímá měření, např. pro výpočet výšky budovy. Záznam minima a maxima, stejně jako podsvětlený displej jsou samozřejmostí.

laser_fluke_2

Přístroj má na svém spodním konci rozkládací koncovku umožňující přesné umístění na měřený objekt. Pro snadné používání si lze zvolit, zda přístroj měří vzdálenost od čela, nebo spodku přístroje.

To, že přístroj funguje na principu odrazu světelného paprsku, přináší velké výhody oproti ultrazvukovým měřičům vzdálenosti. Zatímco ultrazvukové měřiče vzdálenosti mohou zobrazovat nesprávnou hodnotu vlivem odrazu ultrazvukové vlny od předmětů v blízkosti osy měření, laserové měřiče touto chybou zatíženy nejsou. Pracují na principu odrazu světelných pulzů od měřeného objektu.

laser_fluke_3

V dodávce s přístrojem je i opaskové pouzdro, takže přístroj můžete mít vždy u sebe. Přístroj je velmi kompaktní, na výšku má necelých 12 cm, a s hmotností lehce přes 100 g si jistě najde místo v brašně každého profesionála.

Další informace naleznete na webových stránkách www.ghvtrading.cz

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky