Domů

Unikátní řízeni pro robotizované systémy

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Napsal uživatel Gustav Holub   
Úterý, 20. leden 2009
robot_system_titlNa specializovaném veletrhu Motek 2008 v září ve Stuttgartu předvedla japonská společnost Mitsubishi novou řídící soustavu CED (Controller-Robot-D-Serie) pro vlastní robotizováné automatizační systémy. Rychlostní režim této nové generace s kratšími časy cyklů a integrované rozhraní pro výměnu dat s jinými komponentami, k přímému řízení pomocí kamer a servopohonů k rychlému sledovaní obrobků a jejich opracování, činí použití a řízeni robotů ještě efektivnější než dosud.

Pomocí nové generace řízení CRD v porovnání s dosavadními systémy se dají dosáhnout kratší časy pracovních cyklů až o 20 %. Pro přídavná zrychlování je k dispozici rychlostní režim, který při určitých manipulačních úkonech a osazování dále zkracuje časy cyklů. V řízení integrovaná rozhraní pro komunikaci přes Ethernet a přímé ovládání až 8 os servopohonů, které jsou řízeny nezávisle na funkčním programu robota, zaručují pružně možnosti propojování se zákaznicky specifickým zařízením nebo strojem.

robot_system

Na řidiči systém CRD se dají napojit libovolné kamerové systémy pro identifikaci předmětů, resp. obrobků a pro kontrolu kvality. Do řízení je možné integrovat další volitelné funkce i pro práci celého robotizovaného systému, včetně bezpečnostních funkcí.

 
insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky