Domů Samsung posouvá mobilitu pracovníků po celém světě na novou úroveň a uvádí na trh tablet Galaxy Tab Active2 se zvýšenou odolností a s optimalizací pro firemní použití

Samsung posouvá mobilitu pracovníků po celém světě na novou úroveň a uvádí na trh tablet Galaxy Tab Active2 se zvýšenou odolností a s optimalizací pro firemní použití

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 30. říjen 2017

Samsung Galaxy Tab Active2 je vybaven nejnovějšími inovativními funkcemi, nabízí design se zvýšenou odolností a přináší zdokonalené funkce pro použití ve firmách a konstrukční odolnost potřebnou pro nasazení v průmyslových provozech.

 

samsung_galaxy_tabSpolečnost Samsung Electronics představila nový tablet pro firemní použití Galaxy Tab Active2. Přístroj se vyznačuje zvýšenou odolností a nabízí nejnovější inovace od společnosti Samsung, které byly vyvinuty s ohledem na potřeby profesionálů působících ve firemním sektoru. Galaxy Tab Active2 pomáhá urychlit digitální transformaci průmyslových odvětví napříč klíčovými vertikálami včetně dopravních, bezpečnostních či výrobních systémů a nabízí širší škálu funkcí včetně integrovaných biometrických prvků, možnosti rozdělit obrazovku přístroje na více oken, podpory elektronického pera S Pen, které umožňují nasazení i v extrémně náročných prostředích a přispívají k výraznému zlepšení produktivity i flexibility pracovníků. V České republice se začne prodávat počátkem prosince a doporučená maloobchodní cena je stanovena na 11 999 Kč, u verze s LTE pak na 12 999 Kč.

 

„Samsung Galaxy Tab Active2 byl navržen na základě detailní zpětné vazby získané od uživatelů i partnerů, přičemž mimořádný důraz jsme kladli na vytvoření zcela nové kategorie tabletu určeného pro pracovníky působící ve firmách po celém světě,“ uvedl Suk-Jea Hahn, výkonný viceprezident globálního B2B týmu pro mobilní technologie společnosti Samsung Electronics. „Strategicky jsme se zaměřili na vybudování širšího partnerského ekosystému podporujícího rozšířené funkce na základě spolupráce s předními hráči v oboru, mezi něž patří společnosti IBM, ECOM Instruments, Gamber Johnson, Ram®Mounts, iKey, Otterbox či Koamtac. Jsme potěšeni, že prostřednictvím systému Maximo společnosti IBM můžeme na zařízeních Samsung poprvé nabídnout špičkové funkce pro správu aktiv, které usnadní pracovníkům působícím v terénu jejich každodenní život.“

 

Budujeme partnerský ekosystém s předními hráči v oboru

Tým Samsung Mobile se rozhodl prosazovat otevřenou spolupráci s partnery s cílem rozšířit škálu funkcí nabízených tabletem Galaxy Tab Active2 uživatelům, která nyní zahrnuje i možnost využít systém Maximo společnosti IBM, takže přístroj nyní podporuje i funkce pro správu aktiv a pracovních procesů. Spojením pokročilých možností správy aktiv nabízených řešením společnosti IBM s dalšími funkcemi podporovanými tabletem, mezi něž patří integrace biometrických prvků, podpora současného zobrazení více oken na obrazovce přístroje či možnost využít pero S Pen, získávají pracovníci možnost plnit své úkoly při kontrole i údržbě zařízení mnohem snáze bez ohledu na složitost prostředí, ve kterém pracují. 

 

„Díky této spolupráci nabízejí IBM Maximo a Samsung Mobile B2B řešení, jak vyhovět neustále se měnícím požadavkům kladeným ve firemním prostředí na mobilní zařízení určená pro průmyslové použití, a poskytují pracovníkům v terénu nové nástroje vyvinuté s ohledem na prostředí, ve kterém pracují, i úkoly, jež plní,“ uvedl Sanjay Brahmawar, generální ředitel zodpovědný za platformu Watson IoT Sales společnosti IBM. „Uživatelé budou moci přímo v terénu provádět klíčové analýzy a činnosti, jako je například aktualizace pracovních výkazů nebo počítání inventárních položek. To vše v intuitivním, uživatelsky přívětivém rozhraní na robustním a spolehlivém zařízení.“

 

Galaxy Tab Active2 je dále také díky partnerství se společnostmi Gamber Johnson a Ram®Mounts vybaven profesionálními možnostmi montáže do užitkových vozidel či vozidel policejních a jiných silových složek. Spolupráce s dalšími partnery přináší nové funkce, mezi které patří ochrana před explozí pro ropný, plynárenský a farmaceutický průmysl podporovaná společností ECOM Instruments, přenosné skenování čárových kódů Koamtac, pouzdra Otterbox a odolné přenosné klávesnice a klávesnice do vozidel iKey.

Inovace inspirovaná zákazníky

Samsung Galaxy Tab Active2 má certifikát MIL-STD-810, který zajišťuje, že tablet je dostatečně odolný i vůči zvýšenému tlaku, teplotám, různým prostředím, vibracím a pádům. Galaxy Tab Active2 nabízí firemním uživatelům funkce a vlastnosti umožňující práci v náročných podmínkách. Patří mezi ně například ochranný kryt proti otřesům při pádu z výšky až 1,2 m (součást prodejního balení), odolnost proti vlhkosti a prachu třídy IP68 a zdokonalený režim dotykového ovládání v rukavicích a ve vlhkém prostředí. Tyto funkce zajišťují delší životnost v extrémních podmínkách a jednoduchý design a rozhraní umožňují zařízení držet i ovládat jednou rukou.

 

Nejnovější inovace pro pracovníky v terénu

Nejnovější tenký a lehký tablet Samsung, který byl navržen přímo s ohledem na pracovní ergonomii, má funkce rozšiřující produktivitu uživatelů, kteří jej používají při práci, včetně nového pokročilého a oblíbeného pera S Pen pro přesné ovládání, 4 096 úrovní citlivosti na tlak a funkci Air Command. Pero S Pen je odolné proti vlhkosti a prachu třídy IP68 a lze ho používat venku za deště i ve vlhku.

 

Při používání vylepšené přední 5Mpx kamery nebo zadní 8 Mpx s automatickým ostřením budou firemní uživatelé schopni pořídit kvalitnější fotografie pro pracovní účely, např. při skenování průkazů totožnosti nebo pasů. Nový snímač otisků prstů, který nabízí zdokonalené bezpečnostní ověřování totožnosti a funkce rozpoznání tváře, je praktickou volbou pro odemčení zařízení pomocí jedné ruky. Díky novému gyroskopu a geomagnetickým čidlům mohou pracovníci také využít řadu funkcí z kategorie rozšířené reality. Rozšířenou realitu lze u tabletu Galaxy Tab Active2 využít například pro školení zaměstnanců a zákaznickou podporu. Firmy tak mohou své zaměstnance vyškolit v realistickém prostředí ještě před tím, než se příslušný pracovník poprvé dostane do skutečného pracovního prostředí. Tablet je také vybaven funkcí NFC.

 

Zařízení podporuje sítě LTE, snadno a prakticky se dobíjí a disponuje účinnými možnostmi správy baterie. Samozřejmostí je podpora POGO konektoru, díky kterému můžete hromadně nabíjet několik tabletů najednou, případně jej využít k připojení volitelné klávesnice.

Požadavky na bezpečnost a řízení firem

Samsung Galaxy Tab Active2 firmám nabízí pokročilé bezpečnostní možnosti podporované platformou Knox, která splňuje parametry obranného průmyslu, a praktické biometrické ověření totožnosti včetně nového snímače otisků prstů se zabezpečeným ověřováním totožnosti a rozpoznáním tváře pro zajištění přístupu bez použití rukou.

 

Samsung Galaxy Tab Active2 bude na vybraných trzích k dispozici od října 2017.

 

Další informace o Galaxy Tab Active2 najdete na http://www.samsungmobilepress.com,http://news.samsung.com/galaxy nebo www.samsung.com/galaxy.

 

*Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další informace, které jsou v tomto dokumentu uváděny a týkají se výrobků, mimo jiné včetně informací o výhodách, designu, ceně, součástkách, výkonu, dostupnosti a funkcích výrobku, jsou nezávazné a mohou se bez předchozího upozornění změnit.


 

[Specifikace tabletu Samsung Galaxy Tab Active2]

 

Samsung Galaxy Tab Active2

DISPLEJ

8,0″ WXGA TFT (1280 × 800)

CHIPSET

Samsung Exynos 7870

1,6 GHz osmijádrový procesor

PODPORA LTE

LTE kat. 6 (300 Mb/s)

PAMĚŤ

3 GB +16 GB

microSD až 256 GB

FOTOAPARÁT

Zadní 8,0 Mpx AF, blesk + přední 5,0 Mpx

PORTY

USB 2.0 typ C, pin Pogo (nabíjení a data pro připojení klávesnice)

SENZORY

Akcelerometr, snímač otisků prstů, gyroskop, geomagnetický senzor, Hallův senzor, senzor přiblížení, RGB světelný senzor

BEZDRÁTOVÉ PŘIPOJENÍ

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4 GHz + 5 GHz)
Wi-Fi Direct,

Bluetooth 4.2,

NFC

GPS

GPS + GLONASS

ROZMĚRY, HMOTNOST

127,6 × 214,7 × 9,9 mm, 415 g (Wi-Fi) / 419 g (LTE)

KAPACITA BATERIÍ

4 450 mAh, uživatelsky vyměnitelná

OS/UPGRADE

Android 7.1

Odolnost

Odolnost proti vlhkosti a prachu třídy IP68,
Odolnost proti otřesu při pádu z výšky až 1,2 m s vestavěným ochranným krytem,
MIL-STD-810G

Pero

S Pen (certifikace IP68, 4 096 úrovní citlivosti, Air Command)

Zabezpečení

Knox 2.8

 

 

 

 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky