Domů Samsung Electronics vstupuje do nové éry domácí zábavy s televizory řady QLED

Samsung Electronics vstupuje do nové éry domácí zábavy s televizory řady QLED

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 10. leden 2017

QLED TV je první televizor na světě, který díky nové unikátní technologii Quantum Dot dokáže reprodukovat 100 procent barevného objemu.

 

Las Vegas, Nevada, 4. ledna 2016 Společnost Samsung Electronics představila na nadcházejícím veletrhu CES 2017 svou novou řadu televizorů QLED s modely Q9, Q8 a Q7.

 

Rok 2017 bude znamenat zásadní změnu paradigmatu v odvětví zobrazovacích zařízení a nástup éry QLED, prohlásil HyunSuk Kim, prezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. Díky nástupu televizorů QLED jsme schopni nabídnout maximálně věrný obraz. Úspěšně řešíme dřívější nedostatky a problémy, které limitovaly požitek ze sledování televize, a zároveň nově definujeme základní hodnotu televizoru.

 

Samsung_tvDosud nejlepší kvalita obrazu

 

Vzhledem k tomu, že kvalita obrazu zůstává pro spotřebitele na celém světě hlavní prioritou, zejména proto, že velikost průměrného televizoru i nadále roste, představují televizory Samsung QLED pro rok 2017 další obrovský krok vpřed.

Nová řada QLED TV nabízí výrazně lepší barevné podání, přesné zobrazování barevného prostoru DCI-P3, přičemž televizory Samsung QLED jsou poprvé schopny reprodukovat 100 procent barevného objemu. To znamená, že dokážou zobrazit všechny barvy při jakékoli úrovni jasu. Nejjemnější rozdíly jsou viditelné i při nejvyšším stupni jasu technologie QLED mezi 1 500 a 2 000 cd/m2.  

 

Barevný objem představuje barvy, které lze zobrazit při různých úrovních jasu. Například barvu listu je v závislosti na jasu světla možno vnímat na škále od žlutavě zelené až po tyrkysovou. Televizory Samsung QLED dokážou zprostředkovat i jemné rozdíly v barvě v závislosti na jasu. Na tradičních modelech s barevným prostorem ve 2D je zprostředkování tohoto druhu barevného detailu obtížné.

 

Tohoto průlomu bylo dosaženo použitím nového kovového materiálu Quantum Dot, který televizoru umožňuje reprodukovat výrazně širší rozsah barev v mnohem větším detailu v porovnání s běžnými televizory.

 

Nové kvantové bodyumožňují televizorům Samsung QLED zobrazit hlubší černou a bohaté detaily bez ohledu na to, jak světlá nebo tmavá daná scéna je, nebo zda se obsah přehrává v dobře osvětlené nebo tmavé místnosti. Televizory Samsung QLED kromě toho dokáží generovat maximální jas na úrovni 1 500 až 2 000 cd/m2, aniž by to mělo vliv na jejich schopnost podat přesné a dokonalé barvy. Díky technologii kovových slitin Quantum Dot již není jas limitujícím faktorem barevného podání, které zůstává zachováno bez ohledu na šířku zorného úhlu.

 

Hledáme řešení nejčastějších stížností spotřebitelů

 

Samsung_2Společnost Samsung využila prezentace výrobků také k představení nových designových prvků, které řeší některé z nejpalčivějších problémů, jež uživatele dosud sužovaly.

 

Naším QLED televizorem jsme vyřešili potíže, které někdy zažil v domácnosti každý: změť kabelů, masivní nástěnné konzoly a spoustu dalších přístrojů navršených pod televizorem, řekl Dave Das, senior viceprezident divize Consumer Electronics Marketing společnosti Samsung Electronics America. Naše produktová řada pro rok 2017 se soustředí na to nejdůležitější na obsah na obrazovce, nikoli na všechno ostatní okolo.

 

K designovým i uživatelským vylepšením QLED televizoru patří jediný „neviditelný“ kabel, jehož prostřednictvím lze k televizoru připojit veškerá periferní zařízení. Pro dokonalou instalaci na zeď  můžete využít novou montážní sadu, díky které je připevnění tohoto televizoru těsně na stěnu otázkou okamžiku. Těm, kteří televizor na stěnu připevňovat nechtějí, nabízí Samsung dva nové stojany, které umožní umístit QLED televizor nejen do vyšší polohy, ale přímo jej vystavit v roli krásného solitérního bytového doplňku. Spotřebitelé mohou volit mezi stojanem Studio, který se podobá malířskému stojanu s obrazem, nebo elegantní variantou Gravity, jež ve spojení s televizorem působí jako moderní skulptura.

 

Nejchytřejší televizor Samsung v historii

 

V roce 2017 se společnost Samsung bude soustředit na další rozvoj svého portfolia chytrých televizorů, jež lidem poskytují jednoduchý a jednotný uživatelský zážitek, který vyžadují pro veškerý zábavní obsah bez ohledu na to, kdy a kde si jej chtějí dopřát. Například s chytrým dálkovým ovladačem mohou spotřebitelé ovládat většinu zařízení připojených k televizoru

V letošním roce se rozhraní Smart Hub rozšířilo i na chytré telefony prostřednictvím nové a vylepšené aplikace Smart View, jež nyní na své domovské stránce nabízí ucelený přehled veškerého dostupného obsahu. Spotřebitel tak může používat svůj mobilní telefon k výběru a spuštění oblíbených televizních programů nebo služeb videa na vyžádání (VOD) na televizoru prostřednictvím mobilní aplikace Smart View. Spotřebitelé si také mohou na svém mobilním telefonu nastavit upozorňování na informace o oblíbeném obsahu, například vysílací časy a dostupnost programů.

 

Společnost Samsung rovněž představila dvě nové služby pro chytré televizory: službu Sports, která zobrazuje individuálně nastavitelný přehled zákazníkových oblíbených sportovních klubů a jejich nedávných a chystaných soutěží a zápasů, a službu Music, která mimo jiné dokáže rozpoznat, které písně se právě živě hrají v televizních pořadech.

 

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Novinky naleznete v Samsung Newsroom na stránkách news.samsung.com.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky