Domů Huawei na CES 2017: koncept Intelligent Phone, spolupráce s Amazon a Google a Mate 9 pro trh v USA

Huawei na CES 2017: koncept Intelligent Phone, spolupráce s Amazon a Google a Mate 9 pro trh v USA

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Sobota, 07. leden 2017

Huawei-CES-2017Společnost Huawei, třetí největší výrobce smartphonů, dnes v rámci veletrhu CES 2017 v Las Vegas představila, prostřednictvím svého CEO Richarda Yu, koncept Intelligent Phone. Ten má být součástí nové mobilní éry. Richard Yu v rámci své keynote speech rovněž slavnostně oznámil spolupráci se společnostmi Amazon a Google a kromě jiného hovořil o uvedení Huawei Mate 9 na trh v USA. Huawei Mate 9 Pro a Mate 9 Porsche design budou kompatibilní s VR Google Daydream a disponují aplikací Amazon Alexa pro ovládání hlasem.

 

Během posledních pěti let se společnost Huawei stala jednou ze tří největších značek smartphonů na světě. Richard Yu v rámci své keynote speech poukázal na tři základní pilíře, které vysvětlují úspěch společnosti: vášeň, kolektivní moudrost a významné inovace.

 

Meziroční růst prodejů i povědomí o značce

V roce 2016 společnost prodala více než 139 milionů smartphonů s 29% meziročním nárůstem. Podle výzkumné agentury IPSOS znatelně rostlo povědomí o značce ze 76 % na 81 %. Stejně tak společnost zaznamenala 66,7% nárůst consideration (zvažování koupě) a 100% nárůst preference (preferování při koupi).

Výrazné investice do R&D

Společnost Huawei za posledních10 let investovala do výzkumu a vývoje 38 miliard USD. Součástí strategie Huawei je spojovat nejvýznamnější světové mozky v jednotlivých oblastech. I proto nedávno v Německu otevřela nové inovační centrum Max Berek Innovation Lab v rámci prohloubení strategického partnerství se společností Leica na poli mobilní fotografie.

 

Richard-YuIntelligent Phone = smartphone + AI

Huawei, vzhledem k požadavkům současného světa na intenzivní digitální propojení, dláždí cestu k transformaci. Ta nakonec vyústí v nové pojetí mobilního telefonu, v takzvaný Intelligent Phone. Richard Yu poukázal na novou éru, která před námi stojí: počítače nám otevřely dveře k informacím; internet nám umožnil tyto informace sdílet; až jsme se ocitli v době, kdy je všechno propojeno. Richard Yu tento stav nazývá inteligentním světem, v němž zařízení neustále shromažďují data ze svého okolí.

 

Stěžejní pro inteligentní svět je umělá inteligence integrovaná do dnešních smartphonů. Ta nás posouvá významným krokem vpřed k nové fázi v oblasti mobilů – k Intelligent Phone. Umělou inteligencí řízený Intelligent Phone bude schopen předvídat naše potřeby, a to pomocí nových funkcí, které se přizpůsobí tomu, jak myslíme a co cítíme.

 

Intelligent Phone napodobí lidskou interakci

Richard Yu zmínil, že v rámci Intelligent Phone je třeba nejdříve vyřešit některé důležité nároky tohoto nového zařízení, které bude napodobovat lidskou interakci. Intelligent Phone bude potřebovat pokročilé počítačové vidění, inteligentnější mikrofony, skrze které uslyší a identifikuje nejrůznější zvuky. Zpracování tak velkého množství informací pak bude mít značné nároky na oblast spotřeby energie a na baterii.

 

V rámci vývoje Intelligent Phone pracuje Huawei na rozvoji senzorů, počítačového učení, data managementu a čipsetu.

 

„V současné době se lidé spojují s digitálním světem pomocí svých smartphonů. Intelligent Phone ale bude něco víc. Bude rozšířením toho, čím jsme – nepostradatelnou součástí našich životů. Bude využívat umělé inteligence k přizpůsobení se našim potřebám. Pomůže nám v bezproblémové komunikaci mezi reálným a digitálním světem,“ dodal Richard Yu.

 

Oznámení spolupráce se společnostmi Google a Amazon

Huawei úzce spolupracuje s řadou inovativních společností. Richard Yu během svého projevu oznámil nová partnerství se společnostmi Amazon a Google, a to jako jeden z mezníků Huawei, díky němuž společně urychlí vývoj inovačních technologií.

 

Mate-9_Amazon-AlexaHuawei Mate 9 v USA: interaktivní aplikace reagující na hlas a VR Google Daydream

Richard Yu rovněž uvedl, že Huawei Mate 9 bude dostupný i na trhu v USA (od 6. ledna 2017). Huawei Mate 9 pak bude na americkém trhu prvním smartphonem Huawei s interaktivní aplikací Amazon Alexa reagující na hlas.

 

„Díky Amazon Alexa v Huawei Mate 9 mohou zákazníci snadno řešit každodenní povinnosti třeba na cestách – pouze pomocí hlasu. Mohou například ovládat své chytré domácnosti, kontrolovat novinky, objednávat služby jako je Uber,“ uvedl při představení Huawei Mate 9 s aplikací Amazon Alexa Steve Rabuchin, vicepresident Amazon Alexa.

 

Huawei Mate 9 Pro a Huawei Porsche Design Mate 9 jsou prvními zařízeními Huawei, které jsou kompatibilní se systémem pro virtuální realitu Daydream od Google. Amit Singh, viceprezident pro byznys a operace z Google týmu pro VR a AR, uvedl, že Huawei a Google budou v roce 2017, kromě VR Dreamday, spolupracovat také na rozšířené realitě (AR) pro produkty Huawei skrze projekt Motion tracking (Tango technologie).

 

„Dnes se zaměřujeme na přemostění technologií a inovací, abychom vytvořili jedinečný ekosystém vizionářů. Abychom nabídli možnosti, jak mohou být lidé navzájem propojeni,“ uvedl Richard Yu. „Podíváme-li se do budoucnosti, tak jsme na prahu nové vzrušující éry. Boříme další bariéry, abychom zlepšili možnosti propojení s celým světem. „Intelligent Phone“ je další evolucí v oblasti mobilů, která přinese inteligenci do všech aspektů našeho života a obohatí naše vnímání světa.“

 

Více informací o produktech Huawei naleznete na http://consumer.huawei.com/cz

 

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

 

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky