Domů SECURITAS, největší hráč na trhu komerční bezpečnosti, chystá velké investice do inteligentních technologií

SECURITAS, největší hráč na trhu komerční bezpečnosti, chystá velké investice do inteligentních technologií

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 06. prosinec 2016

SECURITASMezinárodní společnost SECURITAS největší poskytovatel bezpečnostních služeb v Česku, chystá významné investice do inteligentních technologií a mění obor průmyslové bezpečnosti. Sofistikované systémy budou hrát stále větší roli, zatímco počet zaměstnanců bude v příštích letech klesat, v horizontu dvaceti let až o 30 procent. U příležitosti 25. výročí od vstupu na český trh to řekl Michal Kuník, generální ředitel společnosti SECURITAS, která se za dobu svého působení v tuzemsku vyprofilovala jako významný inovátor oboru průmyslové bezpečnosti.

 

Poptávka po bezpečnostních technologiích stoupla o 180 procent

„Ačkoli tvoří fyzická ostraha největší podíl z našeho loňského ročního obratu ve výši 1,7 miliardy korun, nejrůstovějším segmentem jsou vyspělé bezpečnostní technologie. Poptávka o ně meziročně stoupla o 180 procent. Největší zájem o technologické novinky mají velcí hráči z energetiky, průmyslu, retailu a stavebnictví, trh se začíná postupně měnit s požadavky našich klientů,“ říká generální ředitel SECURITAS Michal Kuník.

Digitalizace oboru je reakcí na stoupající cenu práce

Digitalizaci bezpečnostního průmyslu a tento sílící trend pro další roky potvrzuje také prezident Asociace soukromých bezpečnostních služeb Jiří Kameník. „Je to reakce na stoupající cenu pracovní síly v Česku a naopak klesající cenu inteligentních technologií, které začínají běžnou fyzickou ostrahu stále častěji doplňovat a někdy i nahrazovat. Odhaduji, že podíl technologií bude do pěti až sedmi let představovat zhruba 35 procent z celkového koláče bezpečnostních služeb na domácím trhu, zatímco nyní je to maximálně 20 procent.“

 

Společnost SECURITAS chystá na rok 2017 rozsáhlou digitalizaci veškerých firemních procesů a v následujících letech významné investice do nových bezpečnostních technologií, které zastupují například inteligentní kamery nebo specializované mobilní systémy schopné operovat kdekoli. Ve hře je také využití bezpečnostních dronů pro průmysl ale také technologií na jejich detekci a znemožnění činnosti při narušení chráněných prostorů či různých citlivých objektů.

 

Investice do vyspělých technologií

„Cílem je podporovat vývoj skandinávského modelu zabezpečení a neustále vylepšovat mix klasické fyzické ostrahy a technologií - například mobilních pozemních i vzdušných monitorovacích služeb nebo vzdáleného dohledu. Do technologií plánujeme v příštích letech investovat odhadem 170 milionů korun, každým rokem budeme pro tyto účely počítat se zhruba 4 procenty z  ročního obratu společnosti,“ uzavírá generální ředitel SECURITAS Michal Kuník.

 

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky