Domů LARA Intercom – váš chytrý domovník

LARA Intercom – váš chytrý domovník

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 31. květen 2016

Loznice_laraČeský výrobce ELKO EP před časem představil unikátní výrobek s názvem LARA Radio, který změnil vžité představy o poslouchání hudby v domácnosti, na pracovišti či v obchodech, a to bez jakéhokoli šumu. Nyní přichází se zařízením LARA Intercom, které nabízí plnou funkcionalitu LARA Radio, a navíc může sloužit jako interkom, videotelefon nebo audio zóna.

LARA Intercom nabízí uživatelům 5 funkcí, a rozšiřuje tak ještě více možnosti zařízení LARA Radio, přehrávače hudby a internetových rádií velikosti vypínače v designu LOGUS90. Je vhodná pro instalaci v domech, bytech nebo i komerčních a veřejných budovách.

Interkom umožňuje obousměrnou komunikaci mezi osobami v domě, a to až osmi zařízeními LARA mezi sebou. V případě instalace s IP hláskou 2N je možné funkci interkomu přenést
i na chytré telefony s nainstalovanými aplikacemi iHC-MA nebo iHC-MI. Díky funkci Videotelefon je možná hlasová komunikace mezi zařízením LARA a dveřní hláskou (IP interkomem), tedy s návštěvou stojící před vchodem. V rámci této funkce je na displej také přenášen obraz z kamery dveřní hlásky, což zvyšuje pocit bezpečí a komfort uživatele. Pomocí funkce Audiozóna můžete přehrávat hudbu v kterékoliv zóně budovy.

LARA Intercom umí přehrávat audio soubory z centrálního úložiště dat, a to buď v rámci komplexního systému chytré elektroinstalace iNELS (ovládání pomocí aplikace iHC), nebo jako zcela nezávislé zařízení. Při využívání úložiště NAS je k dispozici aplikace LARA NAS App.

Zařízení je vybaveno OLED barevným displejem o velikosti 1,5″, který plně dostačuje k zobrazení videa z kamery dveřní hlásky. Na displeji se dále zobrazují základní informace o přehrávání hudby, slouží pro orientaci v menu nastavení apod. Je vybaveno integrovaným zesilovačem 2 x 10 W, což velmi ulehčuje instalaci v prostorech, kde je tento výkon dostačující. LARA je s úspěchem využívána například pro ozvučení kuchyní, koupelen, čekáren, kanceláří, recepcí, vstupních hal, operačních sálů či wellness. Vyznačuje se totiž skvělým přizpůsobitelným designem a díky možnosti instalace do instalačních krabic ve zdi je kompaktní a nikde nepřekáží.

Pro LARA Intercom je připravena celá řada příslušenství pro napájení (PoE adaptéry, PoE switche) a instalaci (kabely, krabice apod.), stejně tak různé varianty reproduktorů (do rámečku, do podhledu, na zeď, do stropu). Výrobce jich nabízí celou řadu. Tyto možnosti najdete v LARA konfigurátoru na http://lara.inels.cz.

Zařízení LARA Intercom pořídíte za 6 643 Kč včetně DPH. Vzhledem k jeho kvalitě se na ně výrobce nebojí poskytovat nadstandardní pětiletou záruku. Zakoupit ho můžete přímo v jeho 
e-shopu: http://eshop.elkoep.cz/lara-intercom-hlinikova--detail-1G53000101.aspx.

 

 

 

Více informací o společnosti ELKO EP na www.elkoep.cz, www.inels.cz nebo na facebooku www.facebook.com/ElkoEP

 

 

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky