Domů Bezdrátové ovládání domácnosti je prima

Bezdrátové ovládání domácnosti je prima

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 11. duben 2016

Foto_z_nataceni_Jak_se_stavi_senPoprvé v historii pořadu televize Prima Jak se staví sen se objevila bezdrátová chytrá elektroinstalace. Ovládání domácnosti na dálku přes mobilní telefon není sci-fi, ale skutečnost.

Populární relace o snovém bydlení ukázala, že bezdrátové řešení elektroinstalace není výsadou hypermoderních hotelů, nebo bohatých sousedů. Naopak. Hlavně vícečlenné rodiny a ti, kteří chtějí výrazně ušetřit, ji ocení. Pokud bydlíte v tzv. chytrém domě či bytě, máte veškerá elektrická zařízení kdekoliv a kdykoliv pod dohledem. Veškeré spotřebiče, světla, nebo televizi, které děti zapomněly zhasnout, vypnete jedním dotykem na mobilním telefonu. Takto vzdáleně můžete ovládat i topení, klimatizaci, žaluzie, kameru u vchodových dveří nebo garážová vrata.

Velkou výhodou bezdrátové elektroinstalace je, že při zavádění řemeslníci nesekají do zdi. Metry drátů vystřídaly radiofrekvenční (RF) vlny a právě ty umožňují jednotlivé prvky elektroinstalace přemisťovat a ovládat na dálku.  Jestliže se například kvůli rozmístění nábytku špatně dostáváte k vypínači, jednoduše ho vezmete, posunete a skříň může zůstat tam, kde je.

„Lidé chtějí ušetřit čas věnovaný domácnosti, zbytečně neplýtvat energií a chovat se ekologicky. Mám rád moderní technologie a jsem rád, že jsme mohli díl pořadu věnovat právě tzv. smart technologiím. Ukazuje, že zásadní změny nemusí souviset s bouráním zdí, ale stereotypů,“ dodává architekt pořadu Marek Povolný.

Více informací o společnosti ELKO EP na www.elkoep.cz, www.inels.cz nebo na facebooku www.facebook.com/ElkoEP

 

 

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky