Domů Převodníky BTL s rozhraním pro real-time Ethernet

Převodníky BTL s rozhraním pro real-time Ethernet

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 07. březen 2016


7259_Ethernet-WegaufnehmerNové převodníky od firmy Balluff s ethernetovým rozhraním, vhodné pro čidla polohy v tyčovém a profilovém provedení, mají početné výhody, jež ocení jak výrobci strojů, tak jejich provozovatelé při uvádění do provozu i při vlastním provozu. Integraci převodníků do řídicího systému stroje a komunikační sítě závodu usnadňují standardizované komunikační protokoly a automatické přidělování adres. Není proto třeba nic složitě programovat. Tím se zkracuje doba potřebná na uvedení stroje do provozu, snižují náklady na implementaci a současně omezuje riziko vzniku chyb.

Čtyři diagnostické LED na hlavici čidla signalizují stav čidla a stav jeho ethernetového připojení. To zjednodušuje a urychluje údržbu stroje. 


Převodníky jsou vzhledem k synchronnímu, extrémně rychlému a zabezpečenému přenosu dat a přesnému, vysoce dynamickému měření polohy s rozlišením 1 μm zvláště vhodné pro náročné úlohy (mezi ně patří např. řízení polohy a pohybu v jednotlivých osách stroje). Tato přednost vede k vyššímu výkonu stroje a zlepšení kvality výroby. Převodníky řady BTL7 mohou vyhodnocovat signály z až 16 čidel polohy. Každé čidlo má dvě výstupní hodnoty: polohu a rychlost. Jeden převodník tak může poskytovat celkem až 32 měřených hodnot.

Rozhraní pro real-time Ethernet může pracovat s protokolem Profinet IRT, EtherCAT a Varan. Sortiment čidel zahrnuje celkem čtyři provedení: klasické tyčové pro instalaci do pneumatického nebo hydraulického válce a tři profilové verze pro flexibilní montáž na stroj: s čtvercovým profilem 36 36 mm, plochým profilem s výškou 21 mm a kruhovým profilem s průměrem 30 mm.

Převodníky s rozhraním pro real-time Ethernet mohou být použity všude, kde se vyžaduje velmi dynamické a přesné řízení polohy a pohybu. Patří sem např. obráběcí a tvářecí stroje, stroje pro plastikářský průmysl nebo stroje určené pro potravinářství.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky