Domů SmartWire-DT společnosti Eaton nyní nově nabízí bránu pro komunikační sběrnici EtherCAT

SmartWire-DT společnosti Eaton nyní nově nabízí bránu pro komunikační sběrnici EtherCAT

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 02. únor 2016

EA3130_SWDT_EthercatSpolečnost Eaton, lídr v oblasti přístrojů pro distribuci a řízení elektrické energie, uvedla na trh novou komunikační bránu, která umožňuje připojení systému SmartWire-DT v aplikacích se sběrnicovým systémem EtherCAT. Komunikační brána EU5-SWD-EtherCAT je nejnovějším výsledkem spolupráce se společností Hilscher Gesellschaft für Systemautomation z německého Hattersheimu.

Systém SmartWire-DT k již podporovaným rozhraním pro aplikačních sběrnice Profibus-DP, CANopen, Modbus-TCP, Ethernet/IP, PROFINET a Powerlink rovněž přináší díky nové komunikační bráně podporu sběrnice EtherCAT, kterou vyvinula společnost Beckhoff pro účely vysokorychlostních automatizačních úloh v reálném čase. Všechny výhody filosofie SmartWire-DT od společnosti Eaton, mezi které patří zjednodušené projektování a konstrukce, snadné propojení přístrojů, rychlé uvedení do provozu a údržba, tedy mohou nyní využívat i uživatelé technologie EtherCAT. Mezi zařízení přímo připojitelné ke SmartWire-DT patří ovládací prvky, stykače, motorové spouštěče, softstartéry, frekvenční startéry a frekvenční měniče, jističe a systémy HMI/PLC nebo nově představené I/O moduly v krytí IP67, které jsou určeny pro strojní periferie.

V systémech EtherCAT lze nyní zcela transparentně používat širokou škálu ovládacích a automatizačních zařízení, jako jsou tlačítka, přepínače RMQ, stykače DIL, konvenční a elektronické motorové spouštěče PKZ, PKE, softstartéry DS7, frekvenční startéry PowerXL a jističe řady NZM.

Komunikační brána přenáší prostřednictvím technologie EtherCAT data z připojených zařízení SmartWire-DT do příslušného PLC nebo jiného řídicího prvku. V cyklickém režimu může přenášet až 1000 bajtů vstupních a výstupních dat z maximálně 99 zařízení. Navíc brána podporuje i acyklickou komunikaci. Nechybí ani integrovaný 100 Mb/s Ethernet switch pro propojení sběrnice EtherCAT a USB port pro diagnostické účely.

Brána EU5-SWD-EtherCAT se konfiguruje, stejně jako ostatní zařízení sítě EtherCAT, pomocí ESI souboru, který se vloží do programovacího softwaru. Jednotlivé moduly SmartWire-DT jsou vybírány a parametrizovány běžným způsobem.

Společnost Eaton nabízí pro účely projektování, konfigurace a uvádění do provozu systému SmartWire-DT ověřený softwarový nástroj SWD-Assist. Uživatelé mohou v konfiguračním nástroji snadno vybrat kterékoliv zařízení, přidat ho do své aplikace, nebo nastavit parametry jednotlivých zřízení. K dispozici je rovněž softwarový průvodce, který umožňuje snadnou a rychlou kontrolu konfigurace.

 Všechna připojená zařízení SmartWire-DT lze uvést do provozu s pomocí diagnostického rozhraní komunikační brány. Díky tomu lze přípravu pro provoz dokončit rychle a pohodlně bez nutnosti připojení PLC.

 Zařízení SmartWire-DT je možné díky certifikacím CE, UL a CSA používat po celém světě.

 Chcete-li se dovědět více o společnosti Eaton, navštivte www.eaton.cz. Pro všechny poslední novinky se připojte na Twitter přes (@Eaton_EMEA) nebo je naleznete na naší (Eaton EMEA) LinkedIn firemní stránce.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky