Domů Samsung představuje GAIA: výkonné zabezpečení pro Smart TV

Samsung představuje GAIA: výkonné zabezpečení pro Smart TV

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Neděle, 10. leden 2016

Televizory se stávají centrem propojené domácnosti. Samsung proto poskytuje pokročilou ochranu uživatelů

GAIA_Thumb.0.0Společnost Samsung Electronics Co., Ltd., představila systém GAIA, výkonné a obsáhlé třístupňové řešení zabezpečení pro kompletní řadu Smart TV se systémem Tizen. Tato služba chrání uživatele ve všech oblastech ekosystému Smart TV včetně zabezpečení služeb, softwaru i hardwaru.

„Ochrana osobních údajů spotřebitele je pro Samsung nanejvýš důležitá, a to jednak z hlediska hodnot společnosti, ale rovněž proto, že zajištění bezpečnosti je nutné pro další rozvoj a úspěch prostředí Internetu věcí (IoT),” řekl Hyun Suk Kim, prezident divize Visual Display Business společnosti Samsung Electronics. „GAIA je zabezpečení, které poskytne zákazníkům ochranu dat nejen v současnosti, ale i v budoucnu.”

 

GAIA chrání osobní data spotřebitelů třemi způsoby. Nejprve využívá tzv. Secure Zone, virtuální bariéru, která vytváří zajištěný prostor a chrání zásadní operace. Zabezpečený Keypad/Number Pad, virtuální mechanismus pro vkládání dat zobrazený na TV obrazovce, zabezpečuje osobní data spotřebitele, jako jsou například číslo platební karty a heslo.  

 

Druhým stupněm ochrany je šifrování důležitých dat přenášených mezi televizorem a serverem IoT služeb. Vestavěný GAIA anti-malware systém detekuje a blokuje jakýkoli neautorizovaný program, který může být použit pro hackování systému, nebo k provádění změn v klíčových částech operačního systému  Smart TV.

 

Třetím prvkem zabezpečení je posílení hardwaru. OS Tizen je rozdělen na dvě části, jejichž data jsou zabezpečena odděleně. Veřejný klíč, který ověřuje osobní informace, je také součástí hardwarového čipu.

 

V roce 2016 se stává televizor centrem Internetu věcí (IoT) v domácnosti. Všechny letošní modely SUHD TV jsou kromě zabezpečení GAIA vybaveny technologií IoT, která umožňuje televizoru stát se ovládačem všech IoT služeb v domácnosti.

 

Více informací včetně fotografií jsou k dispozici zde: news.samsung.com/global/samsung-electronics-announces-gaia-a-powerful-smart-tv-security-solution-for-2016-and-beyond.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky