Domů Samsung uvede Exynos 8 Octa s vlastní CPU a podporou nejnovější verze LTE

Samsung uvede Exynos 8 Octa s vlastní CPU a podporou nejnovější verze LTE

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Pondělí, 23. listopad 2015

Jednočipové řešení Exynos 8 Octa je založené na 14nm procesní technologii FinFET.

nSpolečnost Samsung Electronics Co., Ltd., světová jednička v oblasti pokročilých polovodičových technologií, představuje nejnovější přírůstek do rodiny aplikačních procesorů s názvem Exynos 8 Octa 8890. Tento čip je teprve druhým prémiovým aplikačním procesorem Samsung, který je vyrobený 14nanometrovou procesní technologií FinFET. Na rozdíl od předchůdce Exynos 7 Octa 7420 je Exynos 8 Octa první čipset, ve kterém je integrována vlastní CPU od společnosti Samsung s 64bitovou ARMv8 architekturou a nejnovějším LTE Rel. 12 Cat. 12/13 modemem. Prémiová série procesorů pro mobilní aplikace Samsung Exynos tak získává novou úroveň výkonu. 

„Exynos 8 Octa je špičkový aplikační procesor pro mobilní zařízení nové generace. Potvrzuje vedoucí postavení společnosti Samsung v oblasti mobilních technologií z hlediska CPU, ISP, modemů 

a procesorů,“ říká Dr. Kyushik Hong, viceprezident pro System LSI marketing ve společnosti Samsung Electronics, a dodává: „S našimi vlastními CPU jádry a nejvyspělejšími LTE modemy na trhu zažijí zákazníci s mobilními zařízeními využívajícími Exynos 8 Octa novou úroveň mobilní techniky.“

Exynos 8 Octa je prvním aplikačním procesorem společnosti Samsung, který zahrnuje prémiová, na míru vytvořená CPU jádra založená na 64bitové architektuře ARMv8. V porovnání s Exynos 7 Octa tak poskytuje o více než 30 % vyšší výkon a 10 % vyšší energetickou úsporu. Tento čip také podporuje vylepšený heterogenní multiprocesing, takže efektivně využívá osm jader (čtyři vlastní a čtyři ARM Cortex-A53), a tak poskytuje nejvyšší výkon a energetickou efektivitu ve své třídě.

Exynos 8 Octa je také prvním integrovaným jednočipovým řešením v prémiové sérii procesorů společnosti Samsung, které kombinuje aplikační procesor a modem. Integruje nejpokročilejší LTE Rel. 12 Cat.12/13 modem, který umožňuje maximální rychlost stahování až 600 Mbps (Cat.12) a rychlost nahrávání až 150 Mbps (Cat.13) za pomoci agregace pásma. Díky tak vysoké přenosové rychlosti si uživatelé Exynos 8 Octa užijí multimediální obsah ve vysokém rozlišení i na cestách.

Jednočipovým řešením Exynos vybavuje Samsung své smartphony střední a vyšší kategorie. Je výhodné i pro výrobce originálního zařízení, protože znamená menší počet dílů a celkově vyžaduje menší prostor v zařízení, což přináší větší flexibilitu při konstrukci. Pro graficky náročné uživatelské hry a takřka skutečný pocit z virtuální reality využívá Exynos 8 Octa nejnovější GPU od ARM s označením Mali-T880.

Sériovou výrobu Exynos 8 Octa plánuje Samsung zahájit na konci roku 2015. Více informací o produktech Exynos od společnosti Samsung naleznete na www.samsung.com/exynos.

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky