Domů Siemens nabízí kapalinou chlazené moduly AIM pro měniče Sinamics S120

Siemens nabízí kapalinou chlazené moduly AIM pro měniče Sinamics S120

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 0
NejhoršíNejlepší 
Středa, 13. srpen 2014

Společnost Siemens nabízí pro své nízkonapěťové měniče Sinamics S120 jako novinku kapalinou chlazené síťové moduly AIM (Active Interface Module). Moduly AIM jsou určeny pro napájecí napětí v rozmezí od 500 do 690 V a mají jmenovitý výkon 1 700 kW. K dosud dodávaným síťovým modulům chlazeným vzduchem tedy nyní existuje alternativa s kapalinových chlazením, při jejímž použití se ztrátové teplo nerozptyluje do okolního prostředí, ale namísto toho je téměř všechno odváděno kapalinou.

Výsledkem jsou menší požadavky na výkonnost klimatizačního zařízení a z toho plynoucí možnost významné redukce jeho velikosti, potřebných rozvodů, nutné údržby a provozních nákladů. Protože moduly AIM neobsahují žádný chladící ventilátor, mají také menší vlastní spotřebu.

I2014022105-01_300dpiMěniče Sinamics S120 se síťovými moduly ALM (Active Line Module) mohou, na rozdíl od měničů obsahujících na straně přívodu ze sítě pouze usměrňovač, energii rekuperovat a tak jí velkou část ušetřit. Modul AIM tvoří spolu s modulem ALM kombinovanou funkční jednotku, a slouží pro připojení měniče k napájecí síti. Modul AIM filtruje vyšší harmonické složky usměrňovače, čímž se zpětné působení měniče na síť udržuje na velmi nízké úrovni. Nové moduly obsahují kapalinou chlazenou tlumivku, filtr a příslušná rozhraní. Výbavu doplňují prvky pro výkonné kapalinové chlazení v optimalizovaném provedení. Paralelně lze zapojit až čtyři identické moduly AIM, což umožňuje dosáhnout výkonu až 5 700 kW na straně motoru a 6 460 kW na straně sítě. Měniči Sinamics S120 lze tak nyní obsáhnout ještě širší aplikační oblast včetně pohonů s velkými výkony.

Měniče chlazené kapalinou jsou díky svému kompaktnímu uspořádání vhodné k použití ve stísněných prostorech, např. jako součást lodních pohonů, a také v náročných provozních podmínkách vyskytujících se např. v dolech a při těžbě ropy a plynu.

Kontakt pro novináře:
Siemens, s.r.o., Communications
Lenka Bernklauová, telefon: +420 603 196 685
E-mail: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

Připojte se k nám na Facebooku: www.facebook.com/SiemensCZ

Siemens Česká republika

Siemens patří mezi největší elektrotechnické firmy v České republice. Již 124 let je Siemens nedílnou součástí českého průmyslu a zárukou moderních a inovativních technologií. S počtem 9,7 tisíce zaměstnanců se řadí mezi největší zaměstnavatele v Česku. Své technologie, produkty a služby dodává zákazníkům ze soukromého i státního sektoru v oblasti energetiky, zdravotnictví, průmyslové a veřejné infrastruktury a informačních technologií. Skupina podniků Siemens v České republice vykázala v obchodním roce 2013 obrat 33,1 miliard Kč. S objemem exportu, který dosáhl 21,8 miliard Kč, se Siemens v České republice řadí mezi největší exportéry.

Více informací naleznete na http://www.siemens.cz.

Koncern Siemens AG

Skupina Siemens Česká republika je součástí globálního elektrotechnického koncernu Siemens AG, který je přes 165 let synonymem pro špičkové technologie, inovace, kvalitu, spolehlivost a celosvětového působení. Siemens AG je největším poskytovatelem technologií šetrných k životnímu prostředí, které generují 43 % jeho celkového obratu. Ve finančním roce 2013, který skončil 30. září 2013, dosáhl Siemens obratu 75,9 miliard EUR s čistým ziskem 4,2 miliard EUR a zaměstnával 362 tisíc zaměstnanců po celém světě.

Více informací naleznete na http://www.siemens.com.

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky