Domů Nové signalizační sloupky s výkonnými LED diodami a řadou akustických i světených efektů

Nové signalizační sloupky s výkonnými LED diodami a řadou akustických i světených efektů

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 1
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 25. únor 2014

signal-sloupky2Eaton Elektrotechnika s.r.o. uvádí na trh nové signalizačními sloupky s pokročilými světelnými i akustickými funkcemi. Světelné moduly disponují LED diodami šesti barev s řadou efektů (nepřerušované světlo, blikající, záblesk). Akustické moduly nabízí osm variant tónů s nastavitelnou hlasitostí až 100 dB pro prostředí se zvýšenou hlučností. Sloupky jsou dostupné v modelech SL7 (Ø 70 mm) a SL4 (Ø 40 mm) a ve verzích pro napětí 24, 120 a 230 V. Stupeň ochrany IP66 zajišťuje odolnost proti stříkající vodě.

 

 

signal-sloupkyDevět různých způsobů montáže

Nové signalizační sloupky jsou dodávány v modulárních sestavách, obsahujících stojánek, optické a akustické moduly. Sloupky mohou být namontovány devíti různými způsoby, což umožňuje jejich flexibilní využití v prostoru. Kromě vertikální montáže jsou možné různé způsoby přímé montáže základny ve tvaru kalichu a také nejrůznější možnosti montáže trubic (k dispozici v délkách 100, 250 a 400 mm). Horizontální montáž s dvojitou základnou je možná až s pěti různými prvky (moduly) na každé straně. Do „věžičky“ sloupku lze volitelně zkombinovat pět modulů.

LED diody pro dokonalou viditelnost

Signalizační sloupky jsou dostupné ve verzích s LED diodami pro napětí 24 V, 120 V a 230 V, LED s vysokou svítivostí pak ve verzi pro 24 V (jen verze SL7). Pro optimální signalizaci je uživateli k dispozici široká škála indikačních signálů pro rozpoznání konkrétních stavů či závad: u optických dohromady šest barev a různé režimy svícení (trvalé, zábleskové, stroboskopické, vícenásobné stroboskopické), Jednotlivé optické moduly jsou ve všech barvách (rudá, žlutá, modrá, zelená, čirá a nyní i oranžová) k dispozici se stejným jasem.

Až osm volitelných tónů pro různé provozní situace

Akustické moduly disponují až osmi volitelnými tóny použitelnými pro indikaci různých poruch. Hlasitost je nastavitelná až do úrovně 100 dB. Akustická signalizace je tak použitelná i v prostorách se zvýšenou hlučností.

Bajonetové objímky urychlují (de)montáž až o 50 %

Mimo standardní provedení SL7 s průměrem 70 mm je k dispozici i prostorově úsporný model SL4 o průměru 40 mm. Nový systém rychlého upevnění s bajonetovými objímkami zjednodušuje a urychluje celý proces připevnění (nebo sejmutí) signalizačních sloupků při jejich přemisťování až o 50%, čímž se snižují náklady na montáž. Spodní část stojánku adaptéru má pouze jediné elektrické připojení a je trvale mechanicky upevněna šrouby na zařízení. Po přemístění zařízení lze sloupek zapojit v jediném kroku. Kromě adaptéru s rychlou montáží je k dispozici široká škála upevňovacích sponek a montážních úhelníků.

Bytelná konstrukce se stupněm ochrany IP66

Signalizační sloupky charakterizuje bytelná konstrukce se stupněm ochrany IP66, díky němuž jsou sloupky odolné i proti stříkání vody, a to ze všech směrů. Válcový tvar sloupků spolu s ovládacími tlačítky v provedení RMQ-Titan zajišťují jednotný vzhled a zanechávají příjemný vizuální dojem instalace.

Inteligentní přenos dat zvyšuje efektivitu sloupků

Efektivitu signalizačních sloupků lze dále zvýšit v rámci strategie Lean Solution jejich připojením na SmartWire-DT a inteligentním přenosem dat. Funkce preventivního varování zvyšuje bezpečnost a plynulost provozu, protože poskytuje včasné informace, na jejichž základě může provozovatel včas zabránit poruchám zařízení a zvýšit pohotovost výrobních linek a jiných zařízení.

Další informace naleznete na http://www.eatonelektrotechnika.cz/produkty-prumyslove_instalace-ovladani_signalizace-sl_signalizacni_sloupky nebo na http://www.eatonelektrotechnika.cz

 

Články na podobné téma

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky