Domů PTT vysílačky pro komunikaci v terénu

PTT vysílačky pro komunikaci v terénu

Tisk Email
Hodnocení uživatelů: / 2
NejhoršíNejlepší 
Úterý, 17. prosinec 2013

lifestyle-vysilacka-foto_LR_nahledModerní komunikační přístroje PTT (push to talk = zmáčkni a mluv) vysílačky jsou stále hojně využívanou platformou na trhu. Mají uplatnění zejména v praxi jednotlivců i firem, od stavebnictví (kde je jejich využití především v terénu), přes dispečinky taxislužeb až k logistice a autodoprapě. Vysílačky v rámci mobilní sítě má v ČR ve svém portfoliu jen mobilní operátor Air Telecom (značka U:fon). Výhodou těchto zařízení je kromě akčního rádia po celé České republice a vysoké operativnosti zařízení, především cena (úspora provozních nákladů).

 

Komunikace i mimo síť CDMA
V rámci mobilní sítě tedy provozuje operátor své vysílačky s celorepublikovým pokrytím (nejen v malém akčním radiu). Využívá k tomu vysílačky typu ZTE G-420, u nichž je možnost i komunikace mimo CDMA síť Air Telecomu. Kromě hlasového volání, lze prostřednictvím vysílaček posílat SMS zprávy či stahovat data.

Vestavěná GPS i komunikace mimo CDMA síť
Vysílačky jsou opatřeny také nouzovým nezávislým tlačítkem pro kritické případy, dvojitým mikrofonem, reproduktorem, rozměrným displejem, MP3 přehrávačem a T-flashem. Velkou výhodou je vestavěný GPS modul a funkce DMO, která umožňuje přímou komunikaci mezi vysílačkami i v místě, kde není dostupný signál CDMA sítě.schema-fungovani

ZTE G-420 využívají dvě 3800 mAh baterie 
V příslušenství jsou 2 baterie o kapacitě 3800 mAh s dlouho trvající výdrží, stolní nabíječka, datový USB kabel a sluchátka. Na cesty je možnost dokoupení auto-nabíječky a hands-free.

Skupinová i osobní komunikace
Umožňuje rovnocennou skupinovou i osobní komunikaci s ručními stanicemi a s on-line dispečerským pracovištěm systému GoTa. PCU 0803 má shodné PTT funkce s ručními stanicemi, přičemž je možné prostřednictvím dotykového displeje ovládat celé zařízení.

Díky svému univerzálnímu provedení vhodnému pro montáž do různých typů vozidel najde uplatnění v širokém spektru oborů a činností od spedice a logistiky, přes kurýrní služby a taxi, až po osobní autobusovou a městskou hromadnou dopravu. Zároveň může být použita jako stolní přístroj pro dispečerská pracoviště a řídící centra.

Vysilacka_G420_1_LR_V2

Podrobnější informace na www.airtelecom.cz

 

Přehled nových článků

insio


insio


insio

Buďte stále v obraze:

Chci odebírat novinky